Stolojan ii cere socoteala lui Ponta pentru privatizarile din transporturi (Video)

Duminica, 14 Iulie 2013, ora 13:06
1870 citiri
Stolojan ii cere socoteala lui Ponta pentru privatizarile din transporturi (Video)

Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan ii cere explicatii lui Victor Ponta pentru privatizarile companiilor de stat subordonate Ministerului Transporturilor, in special pentru privatizarea CFR Marfa, reclamata de compania americana OniTrax ca fiind lipsita de transparenta.

"Acest proces de privatizare s-a facut cu dedicatie din nou. Perceptia este ca Romania nu poate sa conduca astazi un proces de privatizare transparent si corect. Acest lucru a fost semnalat cu claritate inca de ambasadorii tarilor care au urmarit privatizarea acestei companii atat de importante pentru Romania si pentru investitorii straini si romani", a spus Stolojan, duminica, subliniind ca Ponta trebuie sa clarifice aceste lucruri acum, ca tot este interimar la Ministerul Transporturilor.

"Domnul ministru nou al Transporturilor, domnul Ponta, trebuie sa clarifice pentru opinia publica si pentru pietele de capital de ce managementul privat nu poate functiona la companiile din administrarea sa. Sau poate Ministerul Transporturilor executa calitatea de proprietar. Discutam de CFR SA, compania care administreaza infrastructura feroviara, de Tarom si altele.

Domnul Ponta trebuie sa explice de ce interesele de partid ale USL-ului nu lasa managaementul privat sa poata functiona in aceste companii. De ce in Romania orice metoda a economiei de piata nu functioneaza atunci cand e promovata de Guvern asa cum trebuie.

Domnul Ponta, care acum e ministrul Transporturilor, chiar intermediar, dar care in calitate de prim-ministru l-a insotit pe primul ministru francez in vizita de la centrul de inginerie tehnologica de la Titu, ar trebui sa poata explica primului ministru francez si concernului Renault de ce un tren cu piese face aproape 30 de ore de la Mioveni la Arad. Astea-as problemele reale ale Romanie, la care domnul Ponta ar trebui sa raspunda", a mai spus europarlamentarul PDL, intr-o conferinta de presa sustinuta duminica.

Ponta: N-am ce sa-i reprosez lui Fenechiu - Privatizarea CFR Marfa e legala!

Miercuri, in sedinta de Guvern, premierul sustinea ca nu are ce sa-i reproseze ministrului Transporturilor, Relu Fenechiu, in ceea ce priveste privatizarea CFR Marfa, in ciuda contestatiei formulate de americanii de la OmniTrax, care acuza autoritatile romane de lipsa de transparenta.

"Important e ca suntem in grafic, procedura de privatizare de la CFR Marfa e o procedura pe care toate structurile guvernamentale au recunoscut-o, ea s-a facut in conditiile legii si mereu in consulatare cu partenerii internationali, inclusiv stergerea datoriilor era trecuta in procedura de privatizare.

Am indeplinit procedurile conform legii. Nu am ce sa-i reprosez lui Fenechiu. Nu am stabilit numai noi aceste termene, chiar daca americanii (de la OmniTrax - n.red.) sunt nemultumiti", sustinea Ponta, la mijlocul saptamanii.

Citeste si:
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA în România, David Muniz, a lăudat vineri, 1 iulie, alianța cu țara noastră. El a subliniat că prezenţa americană reprezintă dovada că SUA...
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Organizaţia Reporteri fără Frontiere a criticat vineri, 1 iulie, forma legii privind protecţia avertizorilor de integritate adoptată de Parlamentul României. Organizația face apel la...