Stolojan: PD-L sta bine, desi exista si judete cu probleme

Luni, 02 Iunie 2008, ora 12:16
2007 citiri
Stolojan: PD-L sta bine, desi exista si judete cu probleme

Prim-vicepresedintele Theodor Stolojan a declarat, luni, ca rezultatele per ansamblu ale PD-L sunt bune, desi exista si judete cu probleme, cu rezultate sub nivelul asteptarilor.

"Dupa fiecare alegere se fac analize. In functie de rezultate, unii sunt felicitati, iar la altii trebuie sa vedem de ce rezultatele nu sunt la nivelul asteptarilor si, sigur, sa se adopte masuri care sa duca la imbunatatirea situatiei", a afirmat Stolojan la aflarea rezultatelor alegerilor, citat de NewsIn.

"Problema nu este de sanctionare, nu asta este problema pe care o avem. Trebuie facute analize, sa intelegem de ce, de exemplu, la Constanta nu putem obtine rezultatele pe care le asteptam, sau in alte judete unde am iesit mai slab. Pe ansamblu, insa, PDL a iesit foarte bine, avem insa si judete unde nu am iesit foarte bine", a subliniat el.

Intrebat despre rezultatele per ansamblu ale PD-L, secretarul general Vasile Blaga a refuzat sa comenteze.

El a spus ca acestea sunt "nesemnificative" in conditiile in care s-au numarat doar 10% dintre voturi. Democrat-liberalul a precizat, totusi, ca atunci cand vor fi centralizate 60% dintre opiniile exprimate, totul va fi clar.

Prim-vicepresedintele Adrian Videanu a caracterizat in mod oficial rezultatele drept "foarte bune". "Asteptam sa vedem rezultatele complete. Avem pana acum 14 consilii judetene, 15 municipii resedinta de judet, ceea ce...", a adaugat el.

"Sincer, nu le-am aflat", a spus Boc despre primele rezultate oficiale.

Intrebat despre faptul ca Oprescu are deocamdata un avans in fata lui Blaga, liderul PD-L a mimimizat implicatiile.

"Important este ca Vasile Blaga va fi primarul general al Capitalei. Acestea sunt rezultate intermediare de tur unu", a afirmat el.

Stolojan s-a aratat increzator in sansele lui Blaga.

"La Bucuresti, batalia continua, iar domnul Blaga nu are adversar. Oprescu nu e un adversar, el nu e bun pentru administratie publica. El e bun chirug, e bun cine stie ce, dar nu pe administratie publica", a fost evaluarea facuta de prim-vicele PD-L.

Videanu a respins orice fel de negociere cu PNL sau PSD pentru turul doi.

"Noi mizam pe sustinerea Bucurestenilor. Ei se pot sustine intre ei, de fapt cum fac de doi ani de zile. Se sustin, unii se fac ca guverneaza, ceilalti se fac ca-i sustin. Le dorim succes impreuna. Efectiv, noi contam pe sustinerea bucurestenilor. Atata timp cat ei spun ca Bucurestiul in proportie de 72% se afla intr-o directie buna, credem ca noi suntem cei care avem solutiile", a afirmat actualul edil al Capitalei.

Liderii PD-L s-au intrunit, luni, pentru a analiza primele rezultate ale alegerilor locale si a dezbate strategia pentru turul doi.

Desi in unele zone democrat-liberalii au avut rezultate bune, exista si judete in care se asteptau la mai mult.

Astfel, Cristian Boureanu la Arges, Radu Berceanu la Dolj si Cezar Preda la Buzau risca sa piarda sefia consiliilor judetene pentru care au candidat fiind devansati, potrivit primelor rezultate partiale ale BEC, de candidatii PSD.

Alegeri prezidențiale în Macedonia de Nord. Actualul președinte ar putea să piardă puterea
Alegeri prezidențiale în Macedonia de Nord. Actualul președinte ar putea să piardă puterea
Aproximativ 1,8 milioane de cetăţeni din Macedonia de Nord sunt aşteptaţi miercuri la vot pentru a alege viitorul preşedinte al ţării, transmit AFP şi DPA. Secţiile de votare s-au...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu partidul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu partidul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#vot, #alegeri, #Vasile Blaga, #Sorin Oprescu, #Videanu, #primar, #Stolojan, #sanse , #stiri Theodor Stolojan
Comentarii