Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Stolojan si Videanu, vizati de ancheta in dosarul Seres (AUDIO)

Luni, 25 August 2008, ora 15:30
3202 citiri
Stolojan si Videanu, vizati de ancheta in dosarul Seres (AUDIO)

Cercetarile in dosarul penal pe numele senatorului PC Codrut Seres au fost extinse pe numele lui Adriean Videanu, Theodor Stolojan si Gheorghe Seculici.

Cei trei democrat-liberali sunt vizati de ancheta in calitate de vicepremieri, Videanu si Seculici, si de consilier al presedintelui Romaniei pe probleme economice, Stolojan.

Videanu si Seculici au indeplinit functia de vicepremier, succesiv, la inceputul anului 2005, in timp ce Theodor Stolojan a fost consilier la Cotroceni in perioada 2005-2006.

In afara de cele trei nume, mai sunt vizate de ancheta din dosarul lui Codrut Seres persoane care isi desfasoara activitatea in Ministerele Transporturilor, Justitiei, din aparatul de lucru al Administratiei Prezidentiale si al Guvernului.

Comisia juridica a Senatului precizeaza in raportul "Electrica Muntenia Sud" vizandu-l pe Codrut Seres ca cercetarea penala trebuie extinsa "la toate persoanele a caror implicare sau legatura rezulta din interceptarile analizate".

"Mai mult, s-a apreciat nu doar ca cercetarea penala trebuie sa continue, ci ea trebuie extinsa la toate persoanele a caror implicare sau legatura rezulta din interceptarile analizate", se arata in raportul Comisiei juridice.

Reactiile celor trei reprezentanti PD-L

Theodor Stolojan a declarat, luni, ca in calitate de consilier prezidential, a avut convorbiri cu ministrul Codrut Seres si nu are nicio retinere sa raspunda la eventuale intrebari ale Comisiei juridice sau ale celor care se ocupa de ancheta in acest caz:

"In calitate de consilier prezidential am avut convorbiri cu ministrul Codrut Seres. Daca telefonul ministrului Seres era pus sub urmarire pentru contactele lui cu bulgarii sau cu mai stiu eu cine, e clar ca s-au inregistrat si convorbirile cu mine. Aceste convorbiri ale mele, in calitate de consilier prezidential, si Seres, ca ministru, au facut candva obiectul dezbaterilor publice", a spus Theodor Stolojan, citat de NewsIn.

Adriean Videanu a negat implicarea in dosarul Seres, transmite, luni, Antena 3, fostul primar al Capitalei spunand ca "singura sa legatura cu Electrica Muntenia este factura pe care si-o plateste lunar".

Gheorghe Seculici a refuzat sa detalieze acuzatiile sau respingerile acuzatiilor, spunand ca asteapta, daca este cazul, o informare oficiala din partea senatorilor, refuzand sa comenteze doar pe baza a ce s-a difuzat in presa.

Senatorii se intrunesc, marti, pentru a se pronunta prin vot asupra cererii de incepere a urmaririi penale in cazurile senatorilor Codrut Seres, fost ministru al Economiei, si Paul Pacuraru, ministrul Muncii.

Votul va fi secret, cu bile, senatorii urmand sa isi exprime separat optiunea in ceea ce priveste cele doua dosare care il vizeaza pe Codrut Seres si dosarul referitor la Paul Pacuraru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#seres, #Pacuraru , #stiri Theodor Stolojan