May are probleme: Dupa proteste masive la Londra, colegii din guvern ii cer sa renunte la austeritate

Duminica, 02 Iulie 2017, ora 10:56
3066 citiri
May are probleme: Dupa proteste masive la Londra, colegii din guvern ii cer sa renunte la austeritate
Foto: Facebook Theresa May

A doua zi dupa o manifestatie impotriva austeritatii, ziarul The Observer scrie - duminica - ca mai multi ministri din executivul Theresei May cer sa se puna capat politicii guvernamentale de austeritate, relateaza Reuters.

Ministrul Sanatatii, Jeremy Hunt, militeaza astfel pentru abandonarea plafonarii cresterilor salariale ale infirmierilor, limitate in prezent la 1%, adica sub nivelul inflatiei, scrie ziarul.

Colega sa de la Educatie, Justine Greening, cere si ea mai multe fonduri pentru scoli.

Aceste tensiuni survin in timp ce pozitia Theresei May a fost fragilizata in urma alegerilor legislative anticipate din 8 iunie, care i-au privat Partidul Conservator de majoritatea sa absoluta in Camera Comunelor.

Potrivit unui sondaj Opinium pentru Observer si publicat duminica, cota de popularitate a premierului a scazut, 51% dintre persoanele intervievate dezaproband in prezent activitatea sa fata de 31%, care sunt de parere opusa, adica o diferenta de 20 de puncte.

La inceputul lunii aprilie, opiniile favorabile depaseau cu 21 de puncte pe cele defavorabile.

In acelasi timp, popularitatea liderului laburist Jeremy Corbin, iesit intarit din scrutinul din 8 iunie, a cunoscut o evolutie contrara, trecand de la minus 35% in aprilie la plus 4% in a doua ancheta Opinium, cu 42% de opinii favorabile, fata de 38% defavorabile.

Liderul laburistilor, care a rostit un discurs sambata in fata mai multor mii de manifestanti antiausteriate, reuniti in centrul Londrei, a reafirmat ca "Theresa May nu are niciun mandat pentru a continua austeritatea".

El a atacat de asemenea costisitorul acord al coalitiei incheiat lunea trecuta intre Theresa May si Partidul Democratic Unionist (DUP), principalul partid unionist din Irlanda de Nord, in schimbul unui ajutor suplimentar de 1 miliard de lire (aproximativ 1,13 miliarde de euro) in favoarea provinciei.

"Luni, Theresa May a cheltuit miliarde de lire pentru a se agata de putere. Miercuri, ea a refuzat serviciilor de urgenta cresterile salariale de care ele au nevoie", a spus Corbyn, facand aluzie la respingerea unui amendament laburist care intentiona sa suprime plafonarea cresterilor salariale pentru unele categorii de functionari publici."Impreuna vom castiga urmatoarele alegeri si vom forma un guvern", a spus el.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Theresa May tensiuni guvern, #Theresa May politica austeritate , #premier Marea Britanie