Tiberiu Nitu, aparat de un judecator: Ce trebuia sa faca, sa ia taxiul? Ne-am tacanit toti?

Miercuri, 03 Februarie 2016, ora 15:33
10132 citiri
Tiberiu Nitu, aparat de un judecator: Ce trebuia sa faca, sa ia taxiul? Ne-am tacanit toti?
Foto: Facebook/Adina Daria Lupea-Aghinita

De la demisia lui Tiberiu Nitu din functia de procuror general al Romaniei, au existat cateva voci care i-au luat apararea. Printre acestea se numara si judecatorul Adina Daria Lupea-Aghinita de la Curtea de Apel Cluj, care sustine ca se cruceste cand se uita la stiri.

"Ma uit la stiri si ma crucesc. Procurorul general al Romaniei isi da demisia, fiind acuzat de abuz in serviciu fiindca ar fi beneficiat de coloana oficiala. Am senzatia sa traiesc undeva in alta lume, in care un procuror general al unei tari nu ar avea dreptul la asa ceva. Televiziunile se inghesuie sa defineasca coloana oficiala, care cica ar fi fost dispozitiv de insotire de parca toata coruptia din tara asta s-a concentrat in cateva masini oficiale.

Si ceva deloc nu imi miroase in regula, cata vreme de azi (marti - n.red.) dimineata se spunea ca prim ministrul tehnocrat il vrea revocat. Alaturi de presedinte si de ministrul justitiei", a scris pe Facebook Adina Daria Lupea-Aghinita.

Magistratul a punctat ca nu are nicio afinitate politica, insa nu sustine aceasta demisie "absolut halucinanta pentru un motiv pueril", care ii aminteste de cum a plecat Victor Ponta de la Palatul Victoria.

"Nu cred in miscarile de strada generate de tragedia din Colectiv. Nu cred in coincidente si nici intr-un guvern care a facut gafa de a o propune pe Cristina Guseth ministru al justitiei.

Nu cred in aceste balbaieli, asa cum nu cred ca un procuror general demisioneaza din cauza unei coloane oficiale. Am senzatia ca institutiile statului o iau razna si, odata cu ele, si reprezentantii lor", a detaliat Lupea-Aghinita.

Judecatorul a spus ca nu intelege de ce a demisionat Tiberiu Nitu, precizand ca acuzatia de abuz in serviciu nu este intemeiata. Totusi, este de mentionat ca fostul procuror general nu are nicio calitate in dosarul penal pe numele fostului ministru de Interne Gabriel Oprea.

"Constat, cu experienta a catorva ani de judecator in penal, ca aceasta infractiune de abuz in serviciu cade de tot in desuetudine. Sub umbrela ei, se petrec evenimente halucinante. Pana la urma, procurorul general indiferent cum l-ar chema sau cine ar fi, are totusi rang de demnitar in minunata noastra tara. Ce trebuia sa faca, sa ia taxiul? Ne-am tacanit toti? Ramane intrebarea de ce a demisionat totusi Nitu? Pentru coloana oficiala?", a conchis magistratul.

Si Basescu i-a luat apararea

Si fostul presedinte Traian Basescu i-a luat apararea lui Tiberiu Nitu, spunand ca demisia a fost "un moment de slabiciune" din cauza presiunii publice.

Intr-o interventie telefonica la B1 TV, fostul lider de la Cotroceni a inaintat un scenariu in care toata lumea ar fi fost scandalizata daca Nitu nu ar fi fost insotit de masina de politie.

Basescu despre Nitu, "pata de grasime pe un perete": Daca murea pe DN1 tipam toti de ce n-a avut escorta (Video)

Seful MP sustine ca, daca autoturismul lui Tiberiu Nitu ar fi fost lovit de un tir pe DN1 - avand in vedere ca acesta facea zilnic naveta Bucuresti-Ploiesti -, presa ar fi "tipat" ca nu este posibil ca procurorul general sa nu aiba antemergator pe "cel mai periculos drum din tara", unde se produc cele mai multe accidente auto.

Procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu, si-a dat demisia, marti dupa-amiaza, in urma scandalului izbucnit in legatura cu folosirea coloanelor oficiale de catre acesta.

Scandalul coloanelor ilegale: Tiberiu Nitu a demisionat din functia de procuror general

D.T.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#judecatoare apara Nitu, #Nitu demisie judecatoare Cluj , #demisie