A doua luna consecutiv in care scade somajul

   

Rata somajului in judetul Harghita inregistreaza o scadere pentru a doua luna consecutiv, in vreme ce numarul angajarilor s-a dublat. Directorul Agentiei Judetene pentru Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) Harghita, Tiberiu Panescu, a declarat, luni, ca rata somajului a scazut de la 11,33 la suta, cat era la sfarsitul lunii martie, la 10,8 la suta, valoare inregistrata la sfarsitul lunii aprilie.

Potrivit sursei citate, aceasta scadere se datoreaza, pe de o parte expirarii perioadei de acordare a indemnizatiei pentru un numar mare de someri, dar, in special, reincadrarii in munca a persoanelor care lucrau in industria textila. De altfel, numarul persoanelor incadrate in munca in primele patru luni ale lui 2010 este dublu fata de aceeasi perioada a anului trecut.

"Numarul somerilor indemnizati a scazut cu 6%, de la 11.387 la 10.802. Pe parcursul lunii aprilie au intrat in evidenta 1.177 de someri, cu 26% mai putini decat in luna martie. De asemenea, numarul persoanelor incadrate in munca in primele patru luni ale acestui an este dublu fata de aceeasi perioada a anului 2009, astfel ca la 30 aprilie 2010 numarul persoanelor incadrate de la inceputul anului este de 2029, in timp ce la 30 aprilie 2009 se inregistrau numai 1.019 incadrari in munca", a afirmat Tiberiu Panescu.

Directorul AJOFM Harghita a adaugat ca, deocamdata, nu au fost anuntate concedieri colective pentru perioada urmatoare. ...citeste toata stirea
Marti, 04 Mai 2010, ora 14:32
Sursa: AGERPRES
Cele mai citite stiri
Votul candidatilor la alegerile locale
Inca de la primele ore ale diminetii, candidatii la functiile de primar, presedinte al consiliului ...
Dupa 12 ani, toplitenii au dorit o schimbare: noul edil al municipiului este Dumitru Olariu
In nordul judetului, PSD a pierdut la Bilbor, dar a castigat toate celelalte primarii din zona ...
Proiect de anvergura pentru dezvoltarea infrastructurii de apa si apa uzata din judet
Doua proiecte de hotarare, unul care are ca obiectiv dezvoltarea infrastructurii de apa si apa uzata ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor