Somajul scade pentru a treia luna consecutiv

   

Rata somajului a scazut, in Harghita, pentru a treia luna consecutiv, in vreme ce numarul locurilor de munca vacante se afla in crestere. Directorul Agentiei Judetene pentru Ocupare Fortei de Munca (AJOFM) Harghita, Tiberiu Panescu, a declarat ca rata somajului a ajuns la 9,7%, scazand cu un procent fata de luna trecuta cand a fost de 10,8%.

Numarul somerilor aflati in evidentele AJOFM este de 13.883. Tiberiu Panescu a declarat ca scaderea ratei somajului s-a datorat, pe de o parte, reangajarilor din sectorul confectiilor iar pe de alta parte faptului ca nu au mai fost trimisi in somaj multi angajati.

'In luna mai am avut doar 400 de someri noi, fata de 1500 sau 2000, in lunile trecute', a explicat seful AJOFM Harghita. Pe de alta parte, in judet a crescut si numarul locurilor de munca vacante.

Daca acum cateva luni, in Harghita, se inregistrau doar 50 de locuri de munca, in prezent, in evidentele AJOFM se afla 240 de locuri de munca, in sectoare dintre cele mai diverse, de la industrie usoara, pana la constructii si asigurari. Cea mai mare rata a somajului, in Harghita, s-a inregistrat in luna februarie si a fost de 11,4%. ...citeste toata stirea
Marti, 08 Iunie 2010, ora 13:53
Sursa: AGERPRES
Cele mai citite stiri
Votul candidatilor la alegerile locale
Inca de la primele ore ale diminetii, candidatii la functiile de primar, presedinte al consiliului ...
Dupa 12 ani, toplitenii au dorit o schimbare: noul edil al municipiului este Dumitru Olariu
In nordul judetului, PSD a pierdut la Bilbor, dar a castigat toate celelalte primarii din zona ...
Proiect de anvergura pentru dezvoltarea infrastructurii de apa si apa uzata din judet
Doua proiecte de hotarare, unul care are ca obiectiv dezvoltarea infrastructurii de apa si apa uzata ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor