Se interzice publicitatea explicită la toate țigările electronice și la pliculețe cu nicotină

Marti, 18 Iunie 2024, ora 12:45
937 citiri
Se interzice publicitatea explicită la toate țigările electronice și la pliculețe cu nicotină
Țigări electronice vaping FOTO /Unsplash

Camera Deputaților, forul decizional, a adoptat proiectul de lege care interzice publicitatea la ţigarete electronice, inclusiv a celor de tip Vape sau care folosesc dispozitive cu tutun încălzit, precum şi pentru pliculeţele cu nicotină pentru uz oral (pouch-uri). Doar doi deputați au votat contra măsurii marți, 18 iunie.

Actul normativ care modifică Legea nr. 148/2000 privind publicitatea şi a art. 29 din Legea audiovizualului nr. 504/2002 a fost adoptat cu 269 voturi „pentru”, două „contra” şi trei abţineri.

"Se interzice publicitatea explicită pentru produsele din tutun, ţigaretele electronice, inclusiv de tip Vape, produsele destinate inhalării fără ardere din înlocuitori de tutun, dispozitivele electronice pentru încălzirea tutunului şi a produselor destinate inhalării fără ardere din înlocuitori de tutun, precum şi pentru pliculeţele cu nicotină pentru uz oral (pouch-uri) difuzată în cadrul programelor de radiodifuziune şi televiziune, pe biletele de călătorie pentru transportul public", prevede proiectul.

În legea în vigoare este interzisă doar publicitatea explicită pentru produsele din tutun în aceste programe.

De asemenea, proiectul interzice publicitatea pentru ţigaretele electronice, inclusiv de tip Vape, produsele destinate inhalării fără ardere din înlocuitori de tutun, dispozitivele electronice pentru încălzirea tutunului şi a produselor destinate inhalării fără ardere din înlocuitori de tutun, precum şi pentru pliculeţele cu nicotină pentru uz oral (pouch-uri), în incinta unităţilor de învăţământ şi a unităţilor de asistenţă medicală sau la o distanţă mai mică de 200 metri de intrarea acestora, măsurată pe drum public.

Publicitatea la aceste produse nu va fi permisă nici în publicaţii destinate în principal minorilor, în sălile de spectacole înainte, în timpul şi după spectacolele destinate minorilor.

Totodată, publicitatea pentru acest produse nu va fi permisă în condiţiile în care se adresează minorilor; înfăţişează minori consumând aceste produse; sugerează că acest produse sunt dotate cu proprietăţi terapeutice sau că au un efect stimulativ, sedativ ori că pot rezolva probleme personale; dă o imagine negativă despre abstinenţă; nu conţine inscripţii avertisment în limba română.

"Orice formă de comunicare comercială audiovizuală pentru ţigări, alte produse din tutun, ţigarete electronice, inclusiv de tip Vape, produse destinate inhalării fără ardere din înlocuitori de tutun, dispozitive electronice pentru încălzirea tutunului si a produselor destinate inhalării fără ardere din înlocuitori de tutun, precum şi pentru pliculeţele cu nicotină pentru uz oral (pouch-uri) şi flacoane de reumplere este interzisă", mai prevede proiectul.

Rapperul Wiz Khalifa, ridicat de polițiști după ce a fumat un joint pe scenă la Beach Please VIDEO
Rapperul Wiz Khalifa, ridicat de polițiști după ce a fumat un joint pe scenă la Beach Please VIDEO
Rapperul Wiz Khalifa este cercetat în stare de libertate pentru deţinere de droguri de risc, după ce a fumat o ţigară cu canabis pe scena festivalului Beach Please de la Costineşti....
Cum vă poate ajuta tehnologia să vă lăsați de fumat
Cum vă poate ajuta tehnologia să vă lăsați de fumat
Lăsarea de fumat este un obiectiv dificil, dar realizabil, iar tehnologia modernă oferă numeroase instrumente pentru a sprijini acest proces. De la aplicații specializate și dispozitive...
#tigari electronice reclame interzise, #vaping, #tutun incalzit, #nicotina, #fumat , #Legea antifumat
  1. ”A murit ca un erou”. Cine este bărbatul ucis la mitingul în care a fost atacat Donald Trump
  2. Haos în Gara de Nord. Cât de mult au ajuns să întârzie trenurile: „Nici măcar nu-și cer scuze" FOTO
  3. Prima reacţie a Melaniei Trump, după tentativa de asasinat asupra soţului ei: „Un monstru”
  4. Ce ar putea urma în SUA, după tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump. ”Confirmă alegătorilor ideea că ceva este fundamental greşit”
  5. Accident grav pe DN1. Șoferul s-a lovit de capul podului. Doi adulţi şi un minor au fost răniți
  6. ANPC a închis toate restaurantele insalubre verificate pe litoral. Unii patroni au sărit la scandal: „Agresivitate față de echipele de control”
  7. Zile „de foc” în România. ANM anunță un nou record de temperatură. Cât va mai dura valul de căldură
  8. Americanii au reconstituit scena atacului armat împotriva lui Donald Trump. Cum s-a petrecut totul în realitate FOTO
  9. Un fost maior KGB sugerează cine ar fi în spatele tentativei de asasinat asupra lui Trump. ”Cum pot vorbi despre pantof?” VIDEO
  10. Victime ale caniculei. Trei persoane, care nu fac parte din categoria „vârstnicilor”, răpuse de temperaturile ridicate. Avertismentul medicilor