Verdictul tragic ce lovește pe cei inconștienți: Noul obicei al oamenilor afectează grav inima, risc cu 20% mai mare

Miercuri, 03 Aprilie 2024, ora 00:55
5634 citiri
Verdictul tragic ce lovește pe cei inconștienți: Noul obicei al oamenilor afectează grav inima, risc cu 20% mai mare
Femeie care vapează FOTO / Unsplash

În ultimii ani, zeci de milioane de persoane din întreaga lume, inclusiv din România, au căpătat un obicei zilnic foarte nociv pentru sănătate. Acum după o lungă așteptare, oamenii de știință au anunțat în sfârșit rezultate convingătoare privind un studiu legat de folosirea țigărilor electronice.

Experții au constatat că vapatul este foarte periculos pentru organism, iar persoanele ce au acest obicei sunt expuse cu 20% mai mult la boli de inimă, risc crescut de insuficiență cardiacă.

Aceste rezultate au fost descoperite de către oamenii de știință de la Colegiul american de cardiologie, care au analizat 175.667 dew adulți din Statele Unite, cu o vârstă medie de 52 de ani, timp de patru ani, potrivit Yahoo News.

Cei care vapează (folosesc țigările electronice) au cu aproximativ 20% mai multe șanse de a dezvolta insuficiență cardiacă cu fracțiune de ejecție conservată, adică atunci când mușchiul cardiac devine prea rigid pentru a funcționa corect.

Avertisment privind o boală mortală, fără tratament: De unde provine infecția care îți mănâncă creierul

Ratele fracției de ejecție conservate au crescut în ultimele decenii, ceea ce a condus la o concentrare sporită pe determinarea factorilor de risc pentru această afecțiune.

„Din ce în ce mai multe studii leagă țigările electronice de efecte dăunătoare asupra sănătății și constată că s-ar putea să nu fie la fel de sigur pe cât se credea anterior”, a spus dr. Yakubu Bene-Alhasan, autorul principal al studiului și medic la MedStar Health din Baltimore, Maryland, Statele Unite.

„Diferența pe care am văzut-o a fost substanțială. Merită să luați în considerare consecințele asupra sănătății dumneavoastră, în special asupra sănătății inimii.”

Mutarea lui Putin ce trimite o undă de șoc în țările NATO: ”Noi nu avem unde să ne retragem” din fața Rusiei

Cercetările publicate de House of Commons pe 12 ianuarie 2024 au arătat că 3,5% dintre adolescenții britanici cu vârste cuprinse între 11 și 18 ani raportează că vapează regulat. Un raport separat din studiul The International Tobacco Control a constatat că aproape un sfert (24%) dintre tinerii cu vârste cuprinse între 16 și 19 ani au raportat că au vapat în 2022.

„Cred că această cercetare este de mult așteptată, mai ales având în vedere cât de mult au câștigat obiceiurile recente privind țigările electronice”, a adăugat Dr. Bene-Alhasan.

„Nu vrem să așteptăm prea mult pentru a afla în cele din urmă că ar putea fi dăunător și, până atunci, s-ar putea să fi fost deja făcut mult rău.”

Un expert american avertizează Pentagonul: O țară a depășit SUA și Rusia la armele hipersonice VIDEO

„Cu mai multe cercetări, vom ajunge să descoperim mult mai multe despre potențialele consecințe asupra sănătății și să îmbunătățim informațiile către public”, a adăugat el.

Omul de știință a mai sugerat că oamenii nu folosesc țigările electronice ca instrument pentru a renunța la fumat, ci pur și simplu au trecut de la un obicei nociv pentru sănătate la altul.

În prezent, NHS listează vapingul ca un instrument pentru a renunța la fumat și spune că aceste țigări electronice sunt „substanțial mai puțin dăunătoare”. Cu toate acestea, acest lucru nu este adevărat, cercetările infirmă această presupunere.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#tigari electronice, #vapat, #tigari electronice nocive, #tigari electronice riscuri, #fumat riscuri sanatate, #boli inima, #risc boli inima , #stiri externe