Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos

Marti, 23 Aprilie 2024, ora 12:47
947 citiri
Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos

Comisia Europeană a anunțat recent că va investiga programul TikTok Lite, suspectând că acesta poate avea un impact negativ asupra sănătății mintale a utilizatorilor.

Programul, care oferă recompense pentru activități efectuate în aplicație, cum ar fi vizionarea de videoclipuri sau invitarea prietenilor de a se alătura platformei, a fost lansat fără o evaluare prealabilă a riscurilor asociate, potrivit oficialilor europeni.

TikTok Lite permite utilizatorilor să acumuleze puncte ce pot fi convertite în bani sau vouchere, ceea ce ridică preocupări cu privire la potențialul efect de dependență al aplicației. Aceasta vine în contextul în care Comisia Europeană este tot mai preocupată de influența tehnologiei asupra sănătății mintale, în special în rândul tinerilor utilizatori, arată postarea realizată de Comisia Europeană.

Comisia a exprimat îngrijorări legate de modul în care TikTok gestionează verificarea vârstei

În plus, Comisia a exprimat îngrijorări legate de modul în care TikTok gestionează verificarea vârstei utilizatorilor, evidențiind lipsa unor mecanisme eficiente care să prevină accesul minorilor la conținut potențial dăunător. Prin urmare, TikTok a fost solicitat să prezinte un raport detaliat cu privire la riscurile asociate cu TikTok Lite și măsurile luate pentru a le atenua până la mijlocul lunii aprilie, însă compania nu a răspuns până în prezent la această cerere.

Nerespectarea solicitărilor Comisiei poate duce la aplicarea unor amenzi semnificative, care pot ajunge până la 1% din venitul anual global al companiei sau chiar la penalități zilnice de până la 5% din cifra de afaceri.

Comisia Europeană, prin vocea comisarului Thierry Breton, a comparat potențialul adictiv al TikTok Lite cu cel al țigaretelor electronice, subliniind gravitatea situației. Decizia de a suspenda sau nu noua aplicație va depinde de capacitatea TikTok de a demonstra că noua funcționalitate nu prezintă riscuri pentru sănătatea utilizatorilor.

Quarterly Report - Editia 4

Google introduce o nouă funcție pentru promovarea aplicațiilor în Android
Google introduce o nouă funcție pentru promovarea aplicațiilor în Android
Google a lansat o nouă funcție pentru Android, menită să promoveze aplicațiile în afara Play Store-ului. Această funcție a fost prezentată la conferința pentru dezvoltatori Google I/O...
Google îmbunătățește interfața Google Maps pentru o experiență mai simplificată
Google îmbunătățește interfața Google Maps pentru o experiență mai simplificată
Google aduce îmbunătățiri semnificative interfeței Google Maps, mutând elementele mai puțin utilizate și redenumind unele butoane pentru a oferi un design mai modern și ușor de utilizat....
#tiktok, #Comisia Europeana, #aplicatii , #aplicatii