Utilizatorii TikTok, remunerați pentru timpul petrecut vizionând videoclipuri. Cum funcționează

Miercuri, 17 Aprilie 2024, ora 21:00
1595 citiri
Utilizatorii TikTok, remunerați pentru timpul petrecut vizionând videoclipuri. Cum funcționează
FOTO Pixabay

Rețeaua de socializare TikTok, operată de gigantul chinez ByteDance, și-a extins portofoliul în Europa prin lansarea aplicației TikTok Lite în Franța și Spania. Noua versiune promite o inovație remarcabilă: utilizatorii pot acum să fie remunerați pentru timpul petrecut vizionând videoclipuri.

TikTok Lite este accesibilă prin App Store și alte magazine de aplicații pentru dispozitivele Android. Aceasta nu este o premieră globală, aplicația fiind deja disponibilă în Coreea de Sud și Japonia. Particularitatea acestei versiuni este sistemul de recompense bazat pe puncte, care pot fi acumulate de utilizatorii cu vârsta de peste 18 ani. Aceștia pot câștiga puncte prin descoperirea de noi conținuturi sau executarea anumitor acțiuni specificate de platformă, scrie The Verge.

Ce mai oferă TikTok Lite

Punctele pot fi schimbate pe carduri cadou sau pot fi folosite pentru a sprijini creatorii de conținut. Printre activitățile remunerate se numără aprecierea videoclipurilor, urmărirea de noi creatori și explorarea diverselor conținuturi. Platforma a stabilit că durata maximă zilnică pentru vizionarea videoclipurilor care aduc puncte este între 60 și 85 de minute.

TikTok a devenit un fenomen cultural, fiind extrem de populară în rândul tinerilor și influencerilor, datorită videoclipurilor sale dinamice, adesea muzicale sau de dans. Cu toate acestea, platforma a fost frecvent criticată pentru conținutul său, fiind acuzată că ar promova dezinformarea, provocările periculoase și chiar conținut pornografic. Mai mult, există suspiciuni că ar putea servi drept instrument de spionaj și propagandă pentru guvernul chinez, acuzații negate vehement de ByteDance.

Quarterly Report - Editia 4

Google pune presiune pe utilizatorii YouTube care folosesc adblockere
Google pune presiune pe utilizatorii YouTube care folosesc adblockere
Google a început să aplice măsuri tot mai stricte împotriva utilizatorilor YouTube care folosesc adblockere pentru a evita reclamele. Vizionarea conținutului YouTube fără un abonament...
Cât va costa o noapte de cazare pe Litoral anul acesta? Turiștii români sunt interesați în continuare
Cât va costa o noapte de cazare pe Litoral anul acesta? Turiștii români sunt interesați în continuare
Anul acesta, o noapte de cazare pe litoralul românesc va costa aproximativ 500 de lei, iar cele mai populare destinaţii de la Marea Neagră ramân Eforie Nord şi Mamaia „Preţurile din...
#tiktok, #social media, #Internet , #aplicatii