Rezultatele 1 - 30 din 1000 (0.429 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Transportul public din 7 orase din Romania, disponibil in Google Maps. Cum functioneaza Google Maps Transit

Miercuri, 18 Septembrie 2013, ora 00:06

Transportul public din 7 orase din Romania, disponibil in Google Maps. Cum functioneaza Google Maps TransitGoogle, in colaborare cu SimPlus si Concept Apps, au inclus informatii despre transportul in comun in orasele Bucuresti, Ploiesti, Cluj-Napoca, Iasi, Timisoara, Constanta si Craiova, la adresa maps.google.ro.

Serviciul numit Google Maps Transit este util pentru a obtine indicatii de orientare care includ de acum si transportul public, pe langa cele pentru masini si cele legate de mersul pe jos. Google Maps afiseaza toate rutele existente pentru a ajunge la o anumita destinatie, cuprinzand

Business / stiri Business856 vizite[ Agenda ]

Rezultate partiale BAC-ul de toamna: 21,32 % dintre candidati au fost admisi

Vineri, 06 Septembrie 2013, ora 00:20

Rezultate partiale BAC-ul de toamna: 21,32 % dintre candidati au fost admisiLa sesiunea de toamna a bacalaureatului s-au inscris 88.090 de candidati, s-au prezentat 72.474, iar 317 dintre acestia au fost eliminati, dupa ce au fost surprinsi copiind.

Tot joi, 5 septembrie, centrele din tara afiseaza rezultatele finale, acestea urmand sa fie date publicitatii imediat

Actualitate / stiri Actualitate634 vizite[ Agenda ]

Mai multe locuri de munca vacante in Romania

Vineri, 30 August 2013, ora 00:25

Mai multe locuri de munca vacante in RomaniaRata locurilor de munca vacante a fost de 0,70% in trimestrul al doilea, in crestere cu 0,04 puncte procentuale fata de trimestrul precedent si cu 0,11 puncte procentuale fata de perioada similara a anului trecuta, a precizat INS.

Cele mai mari rate ale locurilor de munca vacante s-au inregistrat in activitatile de spectacole, culturale si recreative (3,43%), alte activitati de servicii (2,76%), respectiv in administratie publica (1,61%).

La polul opus, cu cele mai mici valori ale ratei

Business / stiri Business660 vizite[ Agenda ]

Se ingroasa gluma! Zeci de eliminati la proba de profil a Bacalaureatului

Joi, 29 August 2013, ora 09:56

Se ingroasa gluma! Zeci de eliminati la proba de profil a BacalaureatuluiPotrivit datelor furnizate de inspectoratele scolare, la proba obligatorie a profilului, matematica sau istorie, din cadrul celei de-a doua sesiuni a examenului de bacalaureat s-au prezentat 46.051 de candidati.

Dintre acestia, 81 de absolventi au fost eliminati pentru tentative de frauda, asupra lor fiind gasite fituici sau dispozitive electronice. Cei mai multi candidati eliminati s-au inregistrat in Bucuresti (17) si in judetul Constanta (11).

In

Actualitate / stiri Actualitate626 vizite[ Agenda ]

Incepe Bacalaureatul de toamna

Luni, 26 August 2013, ora 10:33

Incepe Bacalaureatul de toamnaExtragerea variantei de subiecte pentru proba scrisa la Limba romana a avut loc luni dimineata, urmand sa fie transmisa centrelor de examen. Toate scolile in care are loc examenul de bacalaureat au sisteme de supraveghere video.

Candidatii nu pot inta in salile de examen cu manuale, dictionare, notite, insemnari si alte materiale care ar putea fi folosite pentru rezolvarea subiectelor, precum si cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de comunicare, cei prinsi cu astfel de

Actualitate / stiri Actualitate585 vizite[ Agenda ]

BACALAUREAT 2013: SESIUNEA A DOUA incepe luni cu proba orala de limba romana

Luni, 19 August 2013, ora 10:44

BACALAUREAT 2013: SESIUNEA A DOUA incepe luni cu proba orala de limba romanaDin totalul candidatilor inscrisi pentru sesiunea august-septembrie a bacalaureatului, 67% sunt din promotia 2012-2013, iar restul, din promotii anterioare, potrivit datelor centralizate de Ministerul Educatiei Nationale (MEN).

La proba de evaluare a competentelor de comunicare in limba romana s-au inscris 17.758 de candidati, iar la cea pentru evaluarea competentelor de comunicare in limba materna, 648, dintre care 625 pentru limba maghiara, 21 pentru limba germana si doi pentru limba

Actualitate / stiri Actualitate567 vizite[ Agenda ]

Marti si miercuri, inca doua zile caniculare cu temperaturi de 37 de grade

Marti, 13 August 2013, ora 11:12

Marti si miercuri, inca doua zile caniculare cu temperaturi de 37 de gradeMarti si miercuri, vremea va fi calduroasa in majoritatea regiunilor, iar in Oltenia, Muntenia, Banat, Dobrogea si sudul Moldovei local va fi canicula si indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge

Actualitate / stiri Actualitate587 vizite[ Agenda ]

Preturile de consum au scazut in iulie cu 0,34%

Luni, 12 August 2013, ora 10:17

Preturile de consum au scazut in iulie cu 0,34%Cele mai mari reduceri de preturi au fost inregistrate la categoriile "legume si conserve de legume" - 13,3% si "fructe si conserve din fructe" - 4,49%.

Fata de luna iunie, preturile marfurilor nealimentare si tarifele serviciilor au crescut cu 0,5%, respectiv cu 0,3%.

Cel mai mult s-au scumpit tigarile si energia electrica, preturile urcand cu 8,04%, respectiv 5,57%, iar in ceea ce priveste serviciile principala crestere, de aproape 9%, este cea cu apa, canalizarea si salubritatea.

Business / preturi593 vizite[ Agenda ]

Temperaturile cresc, meteorologii au emis noi atentionari

Miercuri, 07 August 2013, ora 12:08

Temperaturile cresc, meteorologii au emis noi atentionariIn intervalul 8 - 9 august se va inregistra canicula si disconfort termic.

Codul galben este valabil pentru joi, 8 august, si vineri, 9 august. Vremea va fi calduroasa in toata tara. In Banat, Crisana, Maramures, Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei si in jumatatea vestica a Munteniei va fi canicula, temperaturile maxime vor depasi 36...37 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU)

Actualitate / stiri Actualitate541 vizite[ Agenda ]

Bac-ul schimba! Afla ce modificari survin in sesiunea de toamna!

Joi, 25 Iulie 2013, ora 10:19

Bac-ul schimba! Afla ce modificari survin in sesiunea de toamna!Minsiterul Educatiei a decis ca examenele de Bacalureat sa se organizeze doar in colegii nationale. Liceele slabe nu vor mai fi centre de examinare.

Ca si in sesiunea din vara, candidatii nu vor avea voie sa intre in sali cu materiale didactica (carti, caiete, notite) sau telefoane mobile.

Tinerii care vor sa sustina examenul de Bacalaureat in sesiunea de toamna au dreptul sa solicite recunoasterea probelor promovate atat din sesiunea intai cat si din anii precedenti. Bac-ul de toamna

Actualitate / stiri Actualitate658 vizite[ Agenda ]

ANI acuza de incompatibilitate zece alesi locali

Luni, 22 Iulie 2013, ora 12:39

ANI acuza de incompatibilitate zece alesi locali''Starea de incompatibilitate (n.r. A celor zece alesi) a intervenit ca urmare a exercitarii simultane a mai multor functii si calitati, contrar prevederilor legale", arata un comunicat al ANI.

Ilie Berghezan, primar al comunei Ludos, judetul Sibiu, se afla in stare de incompatibilitate incepand cu 27 octombrie 2008, intrucat exercita, simultan, functia de edil sef al comunei si de reprezentant al Comunei Ludos, in Adunarea Generala a Actionarilor in cadrul S.C. APA CANAL S.A. Sibiu.

Actualitate / stiri Actualitate598 vizite[ Agenda ]

Repartizarea in licee, finalizata. Vezi la ce liceu ai intrat!

Marti, 16 Iulie 2013, ora 09:25

Repartizarea in licee, finalizata. Vezi la ce liceu ai intrat!Dintre cei 145.896 de candidati care au promovat Evaluarea Nationala, 145.392 (99,65%) au fost repartizati conform uneia dintre optiunile exprimate. Putin peste 500 de elevi au rams pe dinafara. Asta pentru ca ei nu au completat suficiente optiuni care sa permita incadrarea lor in vreo unitate de invatamant.

Potrivit datelor furnizate de Ministerul Educatiei, 74.849 (51,48%) de candidati au ales filiera teoretica, iar 70.543 (48,52%) au ales filiera tehnologica. Afla aici unde ai fost

Actualitate / stiri Actualitate689 vizite[ Agenda ]

Au inceput inscrierile la Bacalaureat, sesiunea de toamna

Luni, 15 Iulie 2013, ora 12:55

Au inceput inscrierile la Bacalaureat, sesiunea de toamnaIn prima sesiune a bacalaureatului s-au inscris 188.842 de candidati si s-au prezentat 175.513. Dintre acestia, 320 de participanti au fost eliminati pentru frauda sau tentativa de frauda. Procentul de promovabilitate a fost de 56,4%, dupa rezolvarea contestatiilor.

Candidatii respinsi in prima sesiune mai au o sansa sa promoveze Bac-ul. Ei se pot inscrie de astazi la seiunea de toamna, a carei probe incep luna viitoare.

Calendarul examenului de Bacalaureat

Sesiunea august/septembrie

Actualitate / stiri Actualitate564 vizite[ Agenda ]

Politist ranit de propria arma in timpul misiunii

Luni, 17 Iunie 2013, ora 10:50

Politist ranit de propria arma in timpul misiuniiNoaptea dinspre duminica spre luni, agentul principal din localitatea Razvad, impreuna cu alti doi colegi, au surprins mai multe persoane in timp ce furau cabluri de telefonie in zona satului Nisipuri.

Politistii au pornit in urmarirea hotilor. Dar, in timp ce alerga dupa talhari, agentul ghinionist s-a impiedecat si arma s-a descarcat.

Politistul a fost ranit la piciorul drept si la coapsa, fiind transportat la Spitalul de Urgenta Targoviste, de unde a fost transferat la Spitalul

Actualitate / stiri Actualitate575 vizite[ Agenda ]

Admitere licee 2013: care este algoritmul de repartizare

Luni, 29 Aprilie 2013, ora 10:13

Admitere licee 2013: care este algoritmul de repartizareAdmitere licee 2013 = Repartizarea se face ordonand candidatii in judetul respectiv descrescator, dupa medii, incercandu-se plasarea fiecarui candidat, incepand de la cel cu media cea mai mare pana la cel cu media cea mai mica, la una din optiunile exprimate.

Ordonarea candidatilor se face descrescator dupa mai multe criterii: media de admitere, media la evaluarea nationala, media generala de absolvire a claselor V-VIII, nota obtinuta la proba de limba si literatura romana din cadrul

Actualitate / stiri Actualitate949 vizite[ Agenda ]

Meteorologii ne dau vesti proaste. Urmeaza doua saptamani de ploi!

Luni, 08 Aprilie 2013, ora 13:05

Meteorologii ne dau vesti proaste. Urmeaza doua saptamani de ploi!Vremea in BANAT

Temperaturi = Pana pe 12 aprilie temperaturile medii diurne vor marca o crestere destul de importanta, de la 8 la 20 de grade. Dupa doua zile de usoara scadere se vor atinge 16 grade, iar in saptamana 15-21 aprilie, vor fi mici variatii in jurul valorii de 18 grade. Temperaturile medii nocturne ale regiunii vor avea o evolutie in acelasi sens si anume, initial, o crestere de la valori in jur de 3 grade spre 8 grade, ce se vor atinge pe 13 aprilie, apoi doua nopti de scadere

Actualitate / stiri Actualitate663 vizite[ Agenda ]

Compania HELLA a inaugurat langa Timisoara noul Corporate Center

Vineri, 22 Martie 2013, ora 15:15

Compania HELLA a inaugurat langa Timisoara noul Corporate CenterPe termen mediu, HELLA doreste sa creasca numarul de angajati din aceasta filiala la peste 600.

Compania a investit circa patru milioane de euro in noua constructie, aceasta avand o suprafata utila de peste 5000 de metri patrati. Cladirea cu doua etaje a fost finalizata la sfarsitul lunii februarie, intr-un interval de sase luni. Locatia ofera spatii de birouri dintre cele mai moderne, iar prin imediata vecinatate cu aeroportul international Timisoara este conectata optim si din punctul de

Business / stiri Business1181 vizite[ Agenda ]

Atentie, se strica vremea! Cod galben de ploi abundente si vant

Luni, 25 Februarie 2013, ora 12:19

Atentie, se strica vremea! Cod galben de ploi abundente si vant"In regiunile sudice va ploua pe arii extinse, cantitatile de apa vor depasi 20...25 l/mp, iar in vestul Olteniei si in sudul Banatului izolat se vor cumula peste 40...50 l/mp. In zona de munte vor fi mai ales ninsori. Spre sfarsitul noptii de marti spre miercuri si in prima parte a zilei de miercuri in sudul teritoriului local ploile

Actualitate / stiri Actualitate610 vizite[ Agenda ]

Rezultate partiale alegeri parlamentare: ce procente au obtinut partidele?

Luni, 10 Decembrie 2012, ora 10:31

Rezultate partiale alegeri parlamentare: ce procente au obtinut partidele?Cum arata rezultatele partiale la alegerile parlamentare?

Uniunea Social Liberala USL: Camera Deputatilor - 58,63%, Senat - 60,03%

Alianta Romania Dreapta ARD: Camera Deputatilor - 16,69%, Senat - 60,03%

Partidul Poporului Dan Diaconescu PP-DD: Camera Deputatilor - 13,53%, Senat - 14,18%

Uniunea Democrata Maghiara din Romania UDMR: Camera Deputatilor - 5,31%, Senat - 5,40%

Partidul Romania Mare PRM: Camera Deputatilor - 1,27%, Senat - 1,49%.

Partidul Ecologist Roman: Camera

Actualitate / Rezultate Alegeri Parlamentare 2012 Timis732 vizite[ Agenda ]

Duminica, emotii! Concursul de rezidentiat 2012

Vineri, 23 Noiembrie 2012, ora 13:55

Duminica, emotii! Concursul de rezidentiat 2012La fel ca anul trecut, si in acest an, concursul de rezidentiat se va desfasura, descentralizat, in sase centre universitare din tara: Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca, Tg. Mures, Timisoara si Craiova pentru toate domeniile, respectiv medicina, medicina dentara si farmacie.

Cei mai multi tineri s-au inscris pentru locurile si posturile scoase la concurs in domeniul medicina, aproape o mie au optat pentru locurile si posturile din domeniul medicina dentara, iar restul de 298 vor sustine

Actualitate / stiri Actualitate698 vizite[ Agenda ]

Restrictii de circulatie din cauza caniculei, in sudul tarii

Sambata, 14 Iulie 2012, ora 10:03

Restrictii de circulatie din cauza caniculei, in sudul tariiIn 15 judete din sudul Romaniei, aflate sub cod galben de canicula, sambata si duminica este interzisa circulatia vehiculelor de peste 7,5 tone. Vezi unde s-au impus restrictii de circulatie!

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania anunta utilizatorii retelei de drumuri
nationale din Romania ca, avand in vedere ca Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare de
cod portocaliu de caldura pentru mai multe judete din tara pentru perioada 14-15 iulie

Actualitate / stiri Actualitate664 vizite[ Agenda ]

Trei zile pentru peste 50.000 de contestatii la bacalaureat. Rezultatele finale, vineri...13

Marti, 10 Iulie 2012, ora 12:53

Trei zile pentru peste 50.000 de contestatii la bacalaureat. Rezultatele finale, vineri...13Dascalii au trei zile la dispozitie, incepand cu cea de marti, pentru solutionarea a exact 53.773 de contestatii legate de notele la bacalaureat. Anuntarea rezultatelor finale, dupa contestatii, e prevazuta pentru ziua de vineri... 13. Vezi rezultatele la bacalaureat inainte de contestatii, vezi solutia pentru cei care au picat la bac propusa de ministrul Educatiei Ecaterina Andronescu!

Cele mai multe contestatii, depuse luni dupa anuntarea rezultatelor la bacalaureat, vizeaza Limba si

Actualitate / Rezultate Bacalaureat 2012 Timis677 vizite[ Agenda ]

Start la admiterea in licee. Vezi cum se desfasoara!

Joi, 05 Iulie 2012, ora 09:49

Start la admiterea in licee. Vezi cum se desfasoara!Joi, 5 iulie, incepe prima etapa de admitere in invatamantul liceal de stat. Vezi calendarul acestei etape, vezi cand are loc repartizarea computerizata, care este metodologia, ce li se recomanda elevilor si parintilor, vezi cand au loc urmatoarele etape de admitere in licee!

Prima etapa de admitere in liceele de stat, pentru candidatii din seria curenta, precum si pentru cei din seriile anterioare care nu implinesc 18 ani pana la data inceperii cursurilor anului scolar 2012 - 2013

5 - 8

Actualitate / stiri Actualitate711 vizite[ Agenda ]

Bacalaureat 2012: subiectele si baremul de notare la Romana

Luni, 02 Iulie 2012, ora 12:56

Bacalaureat 2012: subiectele si baremul de notare la RomanaCe au primit candidatii la proba scrisa de Limba si literatura romana al examenului de bacalaureat? Chestiuni de vocabular si teorie literara legate de un fragment din "Craii de Curtea Veche" al lui Mateiu Caragiale, dar si cerinte pornind de la operele lui Lucian Blaga si Mihai Eminescu - vezi subiectele si baremul de notare.

Subiectul I (30 de puncte)
Citeste urmatorul text:
Mergand intr-o zi acolo cu Pantazi, catre amiazi, dadeam de o tanara, noua necunoscuta [...]. La intrarea noastra,

Actualitate / Bacalaureat 2012 Timis731 vizite[ Agenda ]

Emotii pentru mii de elevi si parinti - luni incepe Evaluarea Nationala 2012!

Sambata, 23 Iunie 2012, ora 09:34

Emotii pentru mii de elevi si parinti - luni incepe Evaluarea Nationala 2012!Evaluarea Nationala pentru elevii de clasa a VIII-a incepe luni, 25 iunie! Prima proba, cea scrisa la limba si literatura romana, se va desfasura de la ora 9. Sunt asteptati sa participe la examenul care deschide usa clasei a IX-a peste 190.000 de elevi, in mai bine de 4.500 unitati de invatamant din toata tara. Vezi cum se va desfasura Evaluarea Nationala, cum se corecteaza, vezi unde poti consulta baremul de evaluare, cand vor avea loc urmatoarele probe si cand se afiseaza rezultatele finale!

Actualitate / elevi663 vizite[ Agenda ]

Incepe vacanta de vara. Vezi structura anului scolar 2012 - 2013!

Joi, 21 Iunie 2012, ora 10:23

Incepe vacanta de vara. Vezi structura anului scolar 2012 - 2013!Peste 3,2 milioane de elevi si prescolari vor intra de vineri, 22 iunie, de la terminarea cursurilor, si pana duminica 9 septembrie, in vacanta de vara. Elevii din clasa a VIII-a au insa parte de evaluarea nationala care va incepe in 25 iunie - vezi calendarul acesteia. Vezi si structura anului scolar 2012 - 2013!

Dintre acest total, peste 652.000 sunt prescolari, 814.000 sunt elevi din invatamantul gimnazial, aproximativ 865.000 sunt in invatamantul gimnazial, iar 922.000 in invatamantul

Actualitate / elevi854 vizite[ Agenda ]

Luni incepe sesiunea iunie - iulie a bacalaureatului 2012: 340.000 de candidati la start!

Vineri, 08 Iunie 2012, ora 09:53

Luni incepe sesiunea iunie - iulie a bacalaureatului 2012: 340.000 de candidati la start!Bacalaureatul: emotii, elevi si parinti - deopotriva infrigurati, intrebari "ai stiut, n-ai stiut?" cutare subiect, lacrimi, bucurii. Luni, peste 340.000 de candidati intra in focul marelui examen - vor sustine proba de testare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana. Bacalaureatul 2012 incepe sub spectrul rezultatelor dezastruoase de anul trecut, dar si a diferendului dintre premierul Victor Ponta si ministrul educatiei Liviu Pop privind camerele video din salile de

Actualitate / stiri Actualitate686 vizite[ Agenda ]

Incepe Salonul International de Carte Bookfest 2012

Miercuri, 30 Mai 2012, ora 15:26

Trei sute de evenimente, peste 150 de expozanti, un hectar de... cultura la liber si spatii personalizate cu nume de scriitori: pe 30 mai se

Life Show / stiri Life Show680 vizite[ Agenda ]

Un sofer baut da cu masina peste un politist

Marti, 29 Mai 2012, ora 14:32

Incident grav filmat de camerele de supraveghere: un politist care a oprit un sofer, in toiul noptii, si l-a pus sa sa sufle in etilotest, s-a pomenit ca soferul demareaza in tromba, trantindu-l pe asfalt. S-a declansat o urmarire nocturna, in urma careia fugarul a fost prins.

Totul s-a intamplat in judetul Suceava, camerele de supraveghere inregistrand atat momentul in care soferul da cu masina peste politist, cat si urmarirea nocturna, in care au fost implicate mai multe

Actualitate / stiri Actualitate634 vizite[ Agenda ]

Pensionarii vor primi in 16 transe banii CASS retinuti ilegal

Marti, 08 Mai 2012, ora 16:52

Pensionarii vor primi in 16 transe banii CASS retinuti ilegalBanii CASS retinuti ilegal pensionarilor vor fi restituiti celor in drept in 16 transe, ca urmare a negocierilor pe care Guvernul le-a purtat cu FMI. Sumele au fost retinute - drept contributii de asigurari sociale de sanatate - persoanelor cu pensii de peste 740 de lei.

Banii CASS retinuti ilegal pensionarilor vor fi inapoiati in 16 transe, corespunzator celor 16 luni anterioare, din perioada 2011-aprilie 2012, in care pensionarii au fost obligati sa verse la buget aceste sume.

"Varianta

Actualitate / stiri Actualitate651 vizite[ Agenda ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Se inchide complet circulatia pe Bd. Republicii, aproape doua saptamani
Va reamintim, drumarii SDM s-au apucat de mai bine de o luna, cand Romania inca se afla in stare de ...
Exclusiv! Studenta din Uganda, gasita moarta intr-o camera de camin din Timisoara
O studenta din Uganda a fost gasita decedata intr-o camera a unui camin al Universitatii de Vest din ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor