Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, anunță obținerea unor finanțări culturale de peste 500.000 de euro din „patria-mamă”

Duminica, 18 Decembrie 2022, ora 12:12
1956 citiri
Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, anunță obținerea unor finanțări culturale de peste 500.000 de euro din „patria-mamă”
Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, alături de preşedintele Bundesrat-ului, Bodo Ramelow FOTO Facebook/Dominic Fritz

Primarul Timișoarei, germanul Dominic Fritz, a anunțat că Germania, prin Ministerul Federal al Culturii și Fundația Culturală Federală, va contribui financiar la programul Timișoara Capitală Europeană a Culturii cu un total de 550.000 de euro, arată pressalert.ro.

„Unii întreabă de ce e important ca un primar să fie și un diplomat al orașului său. Iată răspunsul:550.000 euro este contribuția financiară a Germaniei pentru programul cultural al Timișoarei, Capitală Europeană a Culturii. Este unul din rezultatele concrete ale vizitelor și întâlnirilor cu oficiali germani.

360.000 de euro vin de la Ministerul Federal al Culturii din Germania pentru două concerte de mare amploare cu "Gurre-Lieder" de Schönberg, la Timișoara și Gera în septembrie 2023. Fiecare concert va aduce pe scenă peste 350 de artiști de la Filarmonica Banatul, corul Operei din Timișoara, corul Rutheneum și corul Liceului Ion Vidu.

Încă 190.000 de euro vin de la Fundația Culturală Federală a Germaniei pentru o producție comună între Teatrul German din Timișoara și cel din Gera, cu liceeni de la Lenau și din Germania, cu participarea Goethe-Institut și a Centrului Cultural German”, a scris Fritz, pe Facebook.

Primarul Timișoarei a ținut să le mulțumească germanilor „pentru sprijinul financiar consistent, un semnal important de încredere în anul nostru de Capitală Culturală”.

„Istoria Timișoarei și valorile pe care le reprezintă - respect pentru diversitate, puterea de inovare, curaj - pot fi un indicator important în dezbaterea actuală despre viitorul nostru european comun. În cele două coproducții germano-române, extrem de simbolice, acest lucru devine concret”, a mai spus Fritz.

#Timisoara, #dominic fritz, #finantari, #Germania, #Capitala Europeana a Culturii , #stiri Dominic Fritz