De ce se opune Dominic Fritz gratuităților în noile autobuze electrice din Timișoara: „Nu există gratuit, cineva trebuie să plătească”

Joi, 23 Martie 2023, ora 08:07
3693 citiri
De ce se opune Dominic Fritz gratuităților în noile autobuze electrice din Timișoara: „Nu există gratuit, cineva trebuie să plătească”
Timișoara va avea 44 de autobuze electrice noi FOTO Primăria Timișoara

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz (USR), se opune vehement ideii lansate de subprefectul de Timiș, Sorin Ionescu (PSD), ca timișorenii să poată circula gratuit cu noile autobuze electrice pentru a încuraja renunțarea la autoturismele personale.

Într-o postare de pe pagina sa de Facebook, subprefectul judeţului Timiş, Sorin Ionescu, a lansat ideea accesului în mod gratuit la noile autobuze ca un demers de încurajare a folosirii transportului în comun în detrimentul maşinilor personale.

Potrivit Radio Timișoara, primarul Dominic Fritz se opune vehement ideii, invocând costurile financiare ridicate.

„Domnul Ionescu vine dintr-un partid social democrat și poate nu înțelege cum funcționează o economie. Nu există gratuit, cineva trebuie să plătească șoferul, cineva trebuie să plătească mentenanța, cineva trebuie să plătească autobuzul, curentul electric cu care încărcăm autobuzul. Și avem doar două posibilități.

Ori plătim aceste costuri din taxele și impozitele plătite de timișoreni, ori plătim într-o parte din taxe și impozite și într-o altă parte cu vânzarea biletelor pentru cei care chiar folosesc aceste mijloace de transport în comun.

Că sunt unii care ar vrea cumva să împartă aceste costuri la toți timișorenii, inclusiv la cei care nu folosesc transportul în comun, e cumva dreptul lor să ceară. Eu nu cred că principiul gratuității în general, în societate, ne face bine. De obicei, acolo unde ceva e gratuit, nu respecți. Noi subvenționăm puternic transportul în comun, costul real e mult mai mare”, a declarat Fritz pentru Radio Timișoara.

#Timisoara, #autobuze electrice, #dominic fritz , #stiri Dominic Fritz