Oficial: Glock nu va concura la Abu Dhabi

Marti, 27 Octombrie 2009, ora 12:28
1311 citiri
Oficial: Glock nu va concura la Abu Dhabi

Toyota a confirmat oficial ca Timo Glock nu va concura nici in Marele Premiu din Abu Dhabi, urmand sa fie inlocuit de pilotul de rezerva Kamui Kobayashi.

Timo Glock a ratat cursele de la Suzuka si Interlagos in urma unui accident suferit in calificarile pentru Marele Premiu al Japoniei, germanul resimtind dureri la spate pe langa o taietura suferita la picior.

Glock si-a manifestat increderea ca va putea concura in ultima cursa a sezonului, insa Toyota a confirmat in aceasta dimineata ca pilotul nu este apt din punct de vedere medical pentru a face fata acestei provocari, in special din cauza unei vertebre rupte.

Prin urmare, germanul va fi inlocuit si in acest weekend de pilotul de rezerva Kamui Kobayashi, care a impresionat la debutul absolut in Formula 1 de la Interlagos, cand a obtinut locul 9 si a fost la un pas de prezenta in puncte.

"Ne pare foarte rau pentru Glock ca acest sezon se termina in acest mod. Dar am primit diverse sfaturi medicale in privinta problemelor sale de spate si nu vrem sa riscam agravarea accidentarii. Kamui Kobayshi a avut o performanta buna in Brazilia in circumstante dificile, asa ca suntem fericiti sa ii cerem din nou sa fie prezent la datorie", a declarat John Howett, presedintele echipei japoneze.

In acest context, Marele Premiu al statului Singapore ar putea ramane ultima cursa a lui Glock pentru Toyota, intrucat germanul nu are inca un contract cu echipa japoneza pentru sezonul viitor.

Cititi mai mult pe Automarket.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Schimbare importantă în Formula 1. Ce se va întâmpla în 2025
Schimbare importantă în Formula 1. Ce se va întâmpla în 2025
Calendarul competiţional pentru 2025 în Formula 1 a fost dezvăluit vineri, sezonul urmând să includă 24 de Mari Premii, la fel ca în 2024, dar va începe la jumătatea lunii martie în...
Ciucă, convins că România nu poate fi luată prin suprindere de un atac: Sunt planuri deja coordonate şi reacţia nu trebuie să ne genereze temeri
Ciucă, convins că România nu poate fi luată prin suprindere de un atac: Sunt planuri deja coordonate şi reacţia nu trebuie să ne genereze temeri
Nicoale Ciucă a declarat duminică seara, 14 aprilie, că nu există posibilitatea ca România să fie luată prin surprindere de un eventual atac. Președintele Senatului a precizat că în...
#Timo Glock, #Marele Premiu Dubai, #formula 1 , #stiri Timo Glock