Lecția de viață oferită de Tina Turner cu puțin timp înainte să moară: ”Dacă aș fi știut...”

Joi, 25 Mai 2023, ora 18:19
6588 citiri
Lecția de viață oferită de Tina Turner cu puțin timp înainte să moară: ”Dacă aș fi știut...”
Tina Turner

Tina Turner, star al rock’n’roll-ului, care a devenit vedetă pop în anii 1980, a murit la vârsta de 83 de ani, după o lungă suferinţă. A fost diagnosticată cu cancer intestinal în 2016 şi a suferit un transplant de rinichi în 2017.

„Tina Turner, 'regina rock’n roll-ului' a murit liniştită, astăzi, la vârsta de 83 de ani, după o lungă boală în casa ei din Kusnacht, lângă Zurich, Elveţia. Cu ea, lumea pierde o legendă a muzicii şi un model", se arată în comunicatul transmis de reprezentanţii artistei.

Ultimul mesaj public transmis de Tina Turner a fost la 9 martie 2023, de Ziua Internațională a Rinichilor.

„Dacă aș fi știut cum sunt legate hipertensiunea arterială și bolile de rinichi, aș fi fost scutită de multă suferință”, a precizat ea pe rețelele sociale.

„Astăzi este Ziua Mondială a Rinichilor. De ce este important? Pentru că rinichii eșuează fără durere. Și de aceea vă spun astăzi: Arată-ți dragostea pentru rinichi! Ei merită asta. Rinichii mei sunt victimele faptului că nu mi-am dat seama că tensiunea mea arterială ar fi trebuit tratată cu medicamente convenționale. M-am pus în mare pericol refuzând să înfrunt realitatea că am nevoie de o terapie zilnică, pe viață, cu medicamente. Prea mult timp am crezut că trupul meu este un bastion intangibil și indestructibil.

Sunt deci încântată să pot susține o nouă campanie internațională pentru sănătatea rinichilor. Puteți citi întreaga poveste a bolii mele pe site-ul www.showyourkidneyslove.com. Aici puteți afla cum funcționează rinichii dvs., care sunt factorii de risc și cum puteți menține sănătoase aceste organe importante. Să le arătăm rinichilor noștri dragoste!”, a mai subliniat vedeta.

#Tina Turner, #deces, #lectie, #viata , #stiri externe