Galceava in campania pentru presedintia PDL - parca e o Plenara a CC al PCR!

Joi, 07 Martie 2013, ora 19:32
2696 citiri
Galceava in campania pentru presedintia PDL - parca e o Plenara a CC al PCR!

Competitia din interiorul PDL, pentru functia de presedinte, este din ce in ce mai stransa, pe masura ce se apropie alegerile din 23 martie, iar competitorii si sustinatorii acestora lanseaza acuzatii care pleaca de la componenta comisiei de organizare si listele de delegati, pana la comparatii cu plenarele CC al PCR.

Deputatul PDL Tinel Gheorghe, care face parte din staff-ul de campanie al Elenei Udrea, a spus ca optiunea sa in acest sens este "mai mult decat publica si vizibila, chiar declarata de la inceput" si considera ca "toata lumea are sansa lui".

Udrea acuza: Comisia de organizare a alegerilor din PDL, formata din sustinatorii lui Blaga

"La un concurs, la un examen, toata lumea are sansa lui. Prima sansa o are Elena Udrea, dupa parerea mea. Ceilalti doi contracandidati sunt foarte puternici. Eu sper intr-o competitie onesta pana la urma, dar onestitatea trebuie sa vina de la cei care organizeaza in primul rand alegerile si ne-am dori ca ele sa fie corecte, adica ceea ce am stabilit in forurile de conducere ale partidului sa si respectam, sa punem in practica.

Adica sa avem cu prioritate alesi locali la Conventie, sa respectam criteriile, sa avem reprezentanti in comisia de numarare a voturilor, pentru ca in comisia de organizare a Conventiei n-am avut si s-a creat, asa, o suspiciune ca cineva pregateste un fel de Plenara a CC al PCR, adica sunt cateva lucruri esentiale pe care organizatorii ar trebui sa si le asume si sa le respecte, ca sa nu cadem in derizoriu si in patima contestarilor dupa alegeri", a declarat deputatul PDL, pentru Ziare.com.

Motivul nemultumirilor - lista de delegati la Conventia din 23 martie

Acesta si-a manifestat insa increderea in onestitate si intr-o competitie corecta, cerand in acest sens ca fiecare dintre cei trei candidati la presedintia PDL sa aiba acces la lista de delegati de la Conventie, pentru a se sti in fata cui isi prezinta fiecare motiunea.

"As dori sa punem in practica tot ceea ce am discutat noi in interior acolo la partid, inclusiv acest aspect legat de listele de delegati, pe care de cateva zile le cerem si nu ni se pun la dispozitie, pentru ca daca ma duc in teritoriu si vreau sa-mi promovez motiunea, vreau sa o promovez in fata celor care participa la dezbateri pe 23 martie, nu sa ma duc sa prezint motiunea in fata unora si de votat pe 23 martie vor fi altii. Chestiile astea sunt elementare si, cred eu, de bun-simt", a precizat Tinel Gheorghe, adaugand ca nu stie "de ce se tergiverseaza" acest subiect.

Macovei: Comisia de organizare a Conventiei PDL refuza sa ne dea listele cu delegati

Parlamentarul afirma ca sunt multe lucruri pe care organizatorul si le-a asumat, s-a angajat ca le respecta, dupa care "da inapoi, a uitat, are amnezii", facand trimitere la presedintele PDL Vasile Blaga.

"Domnul Vasile Blaga incearca sa-si creeze un avantaj si nu e corect. Ar fi fost corect sa facem alegeri cu mandatele pe masa, sa facem alegeri cu un comitet de organizare format din reprezentanti ai tuturor celor trei motiuni paritare. Sa fie reprezentanti de la toate cele trei motiuni, egal, si sa fie un presedinte acceptat de toate cele trei motiuni, independent. Asa era corect, ca sa nu cream suspiciuni.

Corect era ca in organizatii sa nu punem acum interimari pe cine vrem noi, corect era sa nu incercam sa dam afara oameni care declarat au spus ca nu sunt cu noi si sunt in alta parte si sa incercam sa-i marginalizam. Foarte multe lucruri care creaza o suspiciune nedorita de nimeni in PDL pentru ca nu suntem in situatia in care ne putem permite astfel de discutii. In conditiile in care ai 12-13 la suta in sondaje, nu cred ca asta este strategia, managementul politic care sa iti asigure o crestere a atractivitiatii fata de electorat, din contra", este de parere democrat-liberalul.

Prim-vicepredintele PDL Mihai Stanisoara pleaca la PNL

Nu in ultimul rand, intrebat cine va fi liderul grupului parlamentar al PDL, dupa ce detinatorul acestei functii, Mihai Stanisoara, a trecut la PNL, deputatul PDL a raspuns: "Nu stiu, e o chestie pe care o hotarasc si grupul, si partidul".

"Mi-e greu sa spun. E o decizie colectiva - a partidului ca trebuie sa isi asume responsabilitatea, dar si a grupului. Probabil ca luni, marti, se va lua o decizie", a precizat viceliderul acestui grup.

Intrebat daca isi doreste functia de lider al grupului democrat-liberal din Camera Deputatilor, parlamentarul a spus: "Vom vedea, trebuie discutat cu colegii, e o responsabilitate mare".

"Nu m-am gandit la chestia asta. Te ia pe nepregatite cand iti pleaca liderul (de grup, Mihai Stanisoara - n.red.) si dintr-o data... Trebuie discutat, trebuie vazut. Pana la urma, trebuie sa o faca si cineva care se pricepe", a mai afirmat Tinel Gheorghe.

Citeste si:
Cine este Marian Neacșu, omul trimis de PSD la secretariatul guvernului. Condamnat pentru conflict de interes și organizatorul puciului anti-Dragnea
Cine este Marian Neacșu, omul trimis de PSD la secretariatul guvernului. Condamnat pentru conflict de interes și organizatorul puciului anti-Dragnea
Vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) Marian Neacșu a fost numit de către PSD, partid din care a făcut parte timp de 20 de ani, în postul de...
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Doi consilieri de stat au fost numiţi joi, 2 decembrie, în Cancelaria premierului Nicolae Ciucă. Este vorba despre Gheorghiţă Agafiţei și Daniel Anghel. Deciziile privind numirea celor...