Deputatul Titi Holban, salvat de arest cu 5 cruci si o analiza facuta "dumnezeieste"

Miercuri, 02 Iulie 2014, ora 14:28
3683 citiri
Deputatul Titi Holban, salvat de arest cu 5 cruci si o analiza facuta "dumnezeieste"

Deputatul UNPR Titi Holban, acuzat de DNA de trafic de influenta, a ramas cu imunitate parlamentara dupa ce 198 de parlamentari au votat impotriva cererii de arestare preventiva adresata de DNA.

"Nu cred in ridicarea imunitatii. Sunt la dispozitia justitiei. Aveti incredere ca sunt nevinovat! Timpul va dovedi. Va rog sa analizati aceasta situatie dumnezeieste! Puneti-va in locul meu!", a spus deputatul in discursul tinut in fata colegilor sai. In timpul votului Holban a fost zarit de jurnalisti facandu-si cruce de cinci ori.

Deputatul Titi Holban este acuzat ca a luat mita 10.000 de euro pentru a proteja o firma de controlul Directiei antifrauda din ANAF.

DNA cere arestarea deputatului Titi Holban: Altfel, altii ar fi incurajati sa faca infractiuni

In cererea DNA adresata Parlamentului se arata ca exista suspiciunea rezonabila ca Titi Holban a comis o infractiune de coruptie si ca arestarea sa "este necesara pentru inlaturarea unei stari de pericol pentru ordinea publica in scopul asigurarii bunei desfasurari a procesului penal".

De asemenea, DNA considera ca "cercetarea unor asemenea persoane in stare de libertate ar putea incuraja si alte persoane sa comita infractiuni, avand in vedere pozitia inculpatului si natura faptelor de care este acuzat".

Comisia Juridica a Camerei Deputatilor a dat anterior aviz de respingere cererii DNA cu privire la ridicarea imunitatii lui Holban.

Titi Holban a fost ales deputat intr-un colegiu din Buzau, pe listele PNL, partid din care a demisionat in februarie, pentru a-l urma pe Calin Popescu Tariceanu in partidul pe care acesta urma sa il infiinteze. Ulterior, Titi Holban s-a inscris in UNPR, partid condus de ministrul Gabriel Oprea.

Citeste si:
Tensiune extremă în PSD între Ciolacu și Firea. Ce indică sondajele pe care și le-au comandat separat
Tensiune extremă în PSD între Ciolacu și Firea. Ce indică sondajele pe care și le-au comandat separat
Se încing spiritele în PSD după ce partidul a comandat un sondaj care o dă pe Gabriela Firea pe prima poziție într-un top al încrederii. În urmă cu câteva săptămâni, într-un alt...
De unde va produce România gazul pentru la iarnă. Scenariile în lucru SURSE
De unde va produce România gazul pentru la iarnă. Scenariile în lucru SURSE
Guvernul ia în calcul pentru iarna aceasta mai multe scenarii privind aprovizionarea cu gaze naturale. Conform unor surse politice, oficialii ar putea raționaliza consumul pentru companii, în...