Cazul Corlatean merge ca melcul in Senat: Dosarul va fi analizat abia dupa alegeri (Video)

Luni, 30 Mai 2016, ora 13:43
3168 citiri
Cazul Corlatean merge ca melcul in Senat: Dosarul va fi analizat abia dupa alegeri (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Cererea DNA de incepere a urmaririi penale pe numele fostului ministru de Externe Titus Corlatean a fost trimisa, luni, de Biroul Permanent al Senatului catre Comisia Juridica, iar primul termen pentru discutii a fost stabilit pentru 7 iunie.

Asadar, cazul lui Titus Corlatean va fi analizat in Senat - care urmeaza sa incuviinteze sau sa respinga solicitarea DNA de urmarire penala - abia dupa alegerile locale din 5 iunie, iar procedura este oricum destul de indelungata.

"S-a luat act de scrisoarea procurorului general cu privire la dosarul (...) care il priveste pe domnul senator Titus Corlatean. S-a fixat un prim termen pentru evaluarea dosarului la Comisia Juridica - 7 iunie.

(...) Tot in 7 iunie Comisia Juridica va prezenta prima evaluare a Biroului Permanent, urmand ca Biroul Permanent sa stabileasca in continuare conform Regulamentului foaia de parcurs a acestui dosar", a declarat vicepresedintele Senatului Ioan Chelaru, dupa sedinta conducerii acestui for.

Corlatean poate sa isi studieze cele 16 volume ale dosarului dupa 7 iunie, a mai precizat Chelaru. De asemenea, vicepresedintele Senatului a sustinut ca actualul Regulament prevede doua etape de analizare a dosarului.

"Regulamentul actual al Senatului prevede doua etape in analizarea dosarului unei persoane care are calitatea de senator si careia i se solicita urmarirea penala. Prima evaluare se face dupa un termen de cinci zile, procesul de evaluare se va finaliza pe 7 si va fi prezentat BP-ului", a explicat Ioan Chelaru.

El a mentionat ca a doua etapa - redactarea si prezentarea raportului de catre Comisia Juridica - va avea loc in cel mult 14 zile, incepand cu data de 7 iunie.

Biroul Permanent s-a reunit, luni, a treia oara pentru a evalua cererea DNA, insa la primele doua sedinte nu a putut fi trimis dosarul Comisiei Juridice din lipsa de cvorum.

Vezi de ce au mai amanat senatorii trimiterea dosarului

DNA a cerut Senatului incuviintarea inceperii urmaririi penale pe numele lui Titus Corlatean in dosarul referitor la votul din diaspora de la prezidentiale pentru fapte de abuz in serviciu si impiedicarea drepturilor electorale, pe care le-ar fi comis in calitate de ministru.

Afla care sunt, mai pe larg, acuzatiile DNA impotriva lui Titus Corlatean

Vezi si cum a reactionat PSD la cererea DNA de urmarire penala

Procurorii DNA il acuza pe Titus Corlatean (PSD) ca ar fi organizat discretionar sectiile de votare din strainatate, prin incalcarea procedurilor legale si prin acte de dispozitie, astfel incat candidatul social-democratilor la alegerile prezidentiale din 2014, Victor Ponta, sa fie ajutat sa castige.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Titus Corlatean Senat DNA, #Titus Corlatean cerere DNA , #DNA