Liberalii acuza PSD ca au sabotat sedinta la care se discuta cazul Corlatean

Luni, 23 Mai 2016, ora 12:57
2265 citiri
Liberalii acuza PSD ca au sabotat sedinta la care se discuta cazul Corlatean
Foto: Arhiva / Digi24

Liberalii din conducerea Senatului i-au acuzat, luni, pe colegii de la PSD, ca s-au retras pentru a nu se asigura cvorumul de lucru in sedinta in care urma sa fie analizata cererea Directiei Nationale Anticoruptie de incepere a urmaririi penale impotriva lui Titus Corlatean.

Chestorul Senatului Cristian Bodea (PNL) a declarat ca reprezentantul PSD in Biroul Permanent, Constantin Augustin Mitu, care detine functia de vicepresedinte al Senatului, a fost prezent la sedinta conducerii Senatului, iar cand a vazut ca era cvorum, a parasit sala, pentru a se suspenda sedinta, informeaza News.ro.

"Domnul Mitu, cand a vazut ca se facea cvorum cu domnia sa, a fugit. Acesta e jocul", a spus Bodea, precizand ca, desi erau prezenti la sedinta si liderii grupurilor parlamentare, acestia nu au drept de vot si nu pot asigura cvorumul.

"Nu ne-au explicat cei de la PSD de ce oamenii lor sunt lipsa", a mai spus Bodea.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat ca sedinta Biroului Permanent de luni nu s-a putut tine din lipsa de cvorum, astfel ca a facut o noua convocare, pentru lunea viitoare, in cazul cererii Directiei Nationale Anticoruptie privind inceperea urmaririi penale in cazul lui Titus Corlatean, in dosarul "Diaspora".

Votul din diaspora: Inca o amanare in Senat in cazul cererii de urmarire penala a lui Corlatean

Aceasta este a doua incercare de convocare a Biroului Permanent al Senatului, dupa ce, saptamana trecuta, discutia din conducerea Senatului nu a putut avea loc tot din lipsa de cvorum.

In cazul cererilor DNA privind incererea urmaririi penale, Regulamentul Senatului nu impune un termen limita de dezbatere si elaborare a raportului comisiei juridice, asa cum se intampla in cazul cererilor de retinere si arestare preventiva.

Potrivit procedurii prevazute in Regulamentul Senatului, Biroul Permanent urmeaza sa trimita solicitarea DNA la Comisia juridica, care are termen maxim 14 zile pentru elaborarea raportului legat de solicitarea facuta de catre procurori. In aceasta perioada, Titus Corlatean poate sa-si studieze dosarul la comisie.

Votul in diaspora: DNA cere urmarirea penala a lui Titus Corlatean

Votul din diaspora: Prima reactie de la PSD, dupa ce DNA a cerut urmarirea penala a lui Corlatean

Dupa finalizarea raportului de catre Comisia juridica, plenul se va pronunta asupra cererii DNA, prin vot secret, cu bile.

Referatul DNA prin care se solicita incuviintarea urmaririi penale a senatorului Titus Corlatean, fost ministru de Externe, a sosit, in urma cu o saptamana, la Senat, anuntul fiind facut de catre purtatorul de cuvant al presedintelui Senatului, Andrei Alexandru.

Titus Corlatean a fost audiat in octombrie 2015 la DNA, el spunand atunci ca s-a prezentat in calitate de martor, in dosarul privind votul din diaspora la algerile prezidentiale.

La ambele tururi ale alegerilor prezidentiale, din 2 si 16 noiembrie 2014, in mai multe capitale europene cozile au fost uriase la sectiile de vot, iar mii de oameni nu au mai putut vota.

Titus Corlatean a demisionat de la conducerea Ministerului Afacerilor Externe intre cele doua tururi de scrutin de la alegerile prezidentiale din noiembrie 2014, din cauza problemelor la votul din diaspora.

Eveniment Quarterly Report

Sorin Grindeanu a trimis corpul de control să verifice contractul pentru modernizarea Gării de Nord: ”Este o rușine națională”
Sorin Grindeanu a trimis corpul de control să verifice contractul pentru modernizarea Gării de Nord: ”Este o rușine națională”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat luni, 2 octombrie, că modul în care arată Gara de Nord din Capitală este ”o rușine națională”. El a precizat că le-a cerut...
Cine este Dragoș Benea, urmașul lui Buzatu de la PSD Vaslui. Europarlamentar cu activitate modestă dar cu avere uriașă
Cine este Dragoș Benea, urmașul lui Buzatu de la PSD Vaslui. Europarlamentar cu activitate modestă dar cu avere uriașă
Europarlamentarul și președintele PSD Bacău Dragoș Benea a fost numit noul coordonator al organizației județene a PSD Vaslui după ce fostul lider al filialei, Dumitru Buzatu, a fost arestat...
#senatori PSD sabotaj sedinta Corlatean, #DNA Corlatean vot diaspora , #DNA