Ziare.com

Ambasadorul roman in Ungaria, convocat de Ministerul de Externe maghiar

Joi, 15 August 2013, ora 19:02

   

Ambasadorul roman in Ungaria, convocat de Ministerul de Externe maghiar
Ambasadorul roman in Ungaria a fost convocat de catre secretarul de stat in Ministerul ungar de Externe, Zsolt Nemeth.

Ambasadorul Victor Micula a fost chemat de Nemeth pentru consemnarea faptului ca diplomatia ungara respinge declaratiile ministrului roman de Externe Titus Corlatean.

Nemeth a respins ferm acuzatiile lui Corlatean, potrivit carora legea ungara privind coeziunea nationala contine o strategie ungara de "recucerire a Bazinului Carpatic" si urmareste sa "repuna in discutie tratatele de pace de la Versailles". "Textul legii contine tocmai opusul", a declarat secretarul de stat, citat de MTI.

Titus Corlatean, despre relatia cu Ungaria: Retorica razboinica este anacronica

Titus Corlatean a declarat, miercuri, la Universitatea de Vara de la Izvoru Muresului (Harghita), ca situatia actuala a relatiei dintre cele doua state a fost generata de lipsa unor reactii ferme din partea "presedintelui, premierului, Guvernului si institutiilor publice" in 2010, atunci cand Guvernul Fidesz, sprijinit de Jobbik, a adoptat legea privind "comemorarea Tratatului de la Trianon" si legea privind acordarea cetateniei ungare.

"Aceste doua legi trebuiau sa genereze si trebuie sa genereze reactii foarte clare politice din partea presedintelui, premierului si Guvernului si institutiilor statului. Pentru ca prima lege, privind Trianonul, stabilea foarte clar si de data asta intr-un sistem institutionalizat, structurat, o strategie foarte clara de recuperare a Bazinului Carpatic pentru natiunea ungara si de repunere in discutie a sistemului de pace de la Versailles. Este o chestiune extrem de grava. Iar cea de-a doua lege, a cetateniei maghiare, despre care, in mod eronat, unii oficiali ungari au afirmat ca ar fi similara cu legea romaneasca, aceasta lege va avea consecinte", a precizat Corlatean.

Ministerul ungar a respins, de asemenea, declaratiile lui Corlatean potrivit carora legea prin care se acorda cetatenia ungara "stabileste un criteriu etnic".

In realitate, afirma Nemeth, practica ungara, similara celei romanesti, le cere aplicantilor sa stapaneasca limba maghiara si sa aiba rude de sange cu cetatenie ungara.

"Concluziile nefondate" au ca scop sa calomnieze Ungaria si sa intimideze etnicii maghiari din Romania, a declarat Nemeth, adaugand ca eforturile declarate democratic ale comunitatii maghiare din Romania, inclusiv cererile de autonomie, sunt legitime si conforme practicii si normelor europene si internationale.

Secretarul de stat i-a spus ambasadorului ca Ungaria continua sa fie implicata in dezvoltarea relatiilor cu Romania pe baza unui dialog sincer si obiectiv.

Citeste mai multe despre ambasador roman convocat Ungaria
Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 3850 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
11 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Catre ambasadorul Romaniei la budapesta

Ambasadorul Romaniei ar trebui sa-i dea o lectie ungurului.Sa-i spuna ca el nu poate face nici un fel de declaratie nu nu-i poate transmite nici un mesaj ministrului Corlatean,pana cand ministrul ungar nu face si el o declaratie publica,astfel incat sa se poata trage o concluzie.

 

 

Neamurile mele...

de la vest au problkeme mari cu memeoria!
Au uitat ca de cite ori ne-au creat probleme sau cind ei au avut probleme ce nu le-au putut rezolva singuri armata Romana a fost in excursie la Budapesta sa limpezeasca lucrurile si pe deasupra si-au uitat acolo...o opinc pe care ca niste domni ce sint Romanii nu le-au cerut sa le-o trimita inapoi sa sa le dea banii pe ea!
Mai cum mai uita cind Austria i-a lasat cu izmenele in vine, cum au venit cu palaria in mina sa se milogeasca de regele Carol sa-i primeasca in uniune cu tarile Romane...
Vai de mama noastra de mongoloizi....

 

 

Super Regionalizare!

Se pare ca Ungaria se vrea alipita Romaniei!
A 9-a regiune romaneasca va fi Magyarorszag
cu capitala regionala la Budapeasta!

 

 

Ambasadorul Micula sa le explice

oficialilor de la MAE ungar ca ii iubim pe totzi in gura.

 

 

Ce conducatori avem.

De 20 de ani astia fac ce vor prin Romania si tot ambasadorul nostru e chemat la ordine.Suntem o tara de ***,sa nu spun c..at.Pana se ducea amb.Ro la min. lor eu expulzam toata ambasada lor la cea mai apropiata granita,adica la bulgari.Cu catel,cu purcel,cu Erji,cu Moriko,etc.Suntem o tara de rasul curcilor,nu numai a Europei.

 

 

Popa Tokes este deja ambasador.

Ambasadorul lui Belzebut in Balcani.

 

 

Nu se vor intelege ?

Mongolii nu vorbesc decat ungureste iar ambasadorul nu stie, acolo trebuia numit ambasador popa Tokes.

 

 

Acum e clar ca lumina zilei

Numai armatele ne mai scot din asta. O sa ajungem ca in Serbia! Asa e cind lasi sa ti se urce in cap vecinu. Exista un moment in care nu il mai dai afara decit cu forta. La arme, fratilor!

 

 

Situatiile nu sunt comparabile.

In cazul Yugoslaviei, SUA si Germania au cazut de acord sa o faca varza pe carca Serbiei. In cazul nostru lucrurile sunt insa putin mai complicate, si pana una-alta americanii ii calaresc pe nemti, nu invers. Asa ca boanghenii se agita degeaba, pe termen scurt si mediu nu vor avea niciun succes revizionist. Subscriu insa la mecesitatea intaririi Armatei: ea trebuie dotata, incadrata, instruita si platita corespunzator.

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor