Ziare.com

Corlatean a cerut sprijinul Olandei pentru aderarea Romaniei la Schengen

Miercuri, 13 Februarie 2013, ora 11:59

   

Corlatean a cerut sprijinul Olandei pentru aderarea Romaniei la Schengen
Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a facut o vizita ofiala in Regatul Tarilor de Jos, prilej cu care a cerut sprijinul parlamentarilor olandezi pentru aderarea Romaniei la Schengen.

In cadrul vizitei din perioada 11-12 februarie, Titus Corlatean a avut intalniri la Parlamentul olandez, precum si o scurta intrevedere cu presedintele Senatului olandez, Fred de Graaf, se arata intr-un comunicat al MAE, remis miercuri Ziare.com.

Cei doi demnitari au discutat stadiul relatiilor romano-olandeze si au evidentiat dimensiunea economica si importanta acesteia in extinderea si aprofundarea relatiilor bilaterale.

Ministrul Titus Corlatean a insistat asupra importantei unei decizii favorabile Romaniei pentru aderarea la Spatiul Schengen la Reuniunea Consiliului JAI din martie 2013. Totodata, a exprimat satisfactia pentru vizita pe care presedintele Senatului olandez, Fred de Graaf, o va efectua in Romania, in perioada 22 - 23 februarie, precizeaza sursa citata.

In acest context, ministrul Titus Corlatean a avut intalniri cu reprezentanti ai Comisiilor pentru Afaceri Europene si pentru Imigratie si Azil din Senat (Prima Camera a Parlamentului), respectiv ai Comisiei pentru Afaceri Europene din Camera Reprezentantilor (A doua Camera).

"In cadrul intrevederilor, seful diplomatiei romane a pledat pentru consolidarea relatiilor bilaterale dintre cele doua state, inclusiv prin diversificarea domeniilor de cooperare", se mai arata in comunicatul MAE.

In egala masura, discutiile au relevat "un potential semnificativ de aprofundare a dialogului politic si coordonarii intre cele doua state, pe temele aflate in dezbatere la nivel european si international".

Argumente pentru aderarea Romaniei la Schengen

In contextul discutiilor legate de evolutiile la nivel european, ministrul roman a solicitat sprijinul interlocutorilor pentru aderarea Romaniei la spatiul Schengen.

Seful diplomatiei romane a prezentat argumentele noastre pentru sustinerea unei decizii favorabile de aderare a Romaniei la spatiul Schengen, subliniind faptul ca autoritatile romane isi indeplinesc cu responsabilitate rolul care le revine la frontiera estica a UE.

"Romania indeplineste toate criteriile de aderare, stabilite de acquis-ul Schengen, fapt confirmat de Comisia Europeana. Din aceasta perspectiva, demnitarul roman a subliniat caracterul legitim al unei decizii favorabile pentru aderarea Romaniei la spatiul Schengen, cu frontierele maritime si aeriene, cu ocazia urmatoarei reuniuni a Consiliului Justitie si Afaceri Interne din martie", adauga sursa citata.

Membrii Comisiilor au salutat informatiile, evaluarile si elementele transmise de seful diplomatiei romane, in contextul in care isi vor definitiva pozitia cu privire la aderarea Romaniei la spatiul Schengen si vor lua in considerare, in formularea acestei pozitii, considerentele exprimate de guvernul olandez privind evaluarea pe MCV.

Ministrul roman al afacerilor Externe s-a intalnit, de asemenea, cu reprezentanti ai formatiunilor politice din actuala coalitie guvernamentala, Partidul Liberal (VVD) si Partidul Muncii (PvdA), precum si cu cei din Apelul Crestin-Democrat si Partidul Democratii 66, conchide comunicatul MAE.

D.R.
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1381 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

zoaie.com dezinformeză prin minciună...

Nașparliul cu felinarul spart ar putea primi o lovitură grea in martie.

MAE: Olanda nu mai leagă aderarea la Schengen de raportul MCV.

Ați auzit,bhăăăăi,dezinformatorilor oranjați?

Fascinantul senator Voiculesco a fost personal in Olanda pt a avea discuții cu MAE al Olandei...

 

Bai mashina rosie si ambiextraterestra.....

Nasparliul turnator comunisto-securist Felixu tau,are interdictie pe viata in Olanda,o tara democratica in adevaratul sens al cuvantului,nici macar nu il baga in seama batavii.Ei nu discuta cu turnatorii.
In privinta dezinformatorilor rosii comunisti,din a carui tagma faci si tu parte cu siguranta,nu le spunem decat Huiduhuuuuuo !Olanda inca nu este de acord cu intrarea Romaniei in Schengen,si asta din cauza Plagiatorului National care incearca sa isi subordoneze Justitia,dar mai ales din cauza lui Felix care se tot eschiveaza de la procese.Oricum tot un puscariabil ramane asa ca de aia Olanda nu ne vrea !

Basescu invins si in "Razboiul lalelelor"!

USL-ul rezolva in cateva luni ce nu a rezolvat Basila in 4 ani de mandat!
Bravo Antonescu! Bravo Ponta! Bravo Voiculescu!

 

Basescu invins agricultorule ??!!

Pai vad ca va tot ciuruie de vreo 7 ani,si asa va fi pana la terminarea mandatului si dupa !


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor