Corlatean a cerut Ungariei sa nu se amestece in campania electorala din Romania

Luni, 01 Octombrie 2012, ora 17:58

   

Corlatean a cerut Ungariei sa nu se amestece in campania electorala din Romania
Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a efectuat luni o vizita oficiala la Budapesta, prilej cu care le-a cerut politicienilor din Ungaria sa nu intervina in campania electorala care va avea loc in Romania, inaintea alegerilor parlamentare din 9 decembrie.

"Eu am transmis un mesaj clar in toate intalnirile oficiale pe care le-am avut si am spus faptul ca, in opinia Guvernului Romaniei este important sa privilegiem aspectele pozitive, proiectele pozitive ale relatiei bilaterale si sa evitam alte episoade care pot genera tensiuni, pot genera interpretari in legatura cu asa zise tensiuni de natura etnica si din acest punct de vedere am solicitat ca in perioada care urmeaza, in aceasta toamna, cand in Romania se va desfasura o campanie electorala importanta pentru viitoarea structura a Parlamentului si pentru viitorul Guvern sa avem intelepciunea de a separa interesele de natura politica interna dintr-o tara sau alta si sa nu amestecam campania electorala romaneasca cu alte lucruri care tin, poate, de interesele politice de la Budapesta", a declarat Corlatean pentru Mediafax, informeaza Realitatea TV.

El a adaugat ca le-a explicat oficialilor din tara vecina ca e important ca tematica de campanie electorala sa fie concentrata pe prioritatile de ordin economic si social ale societatii romanesti, care sunt relevante inclusiv pentru cetatenii de etnie maghiara.

Ministrul de Externe a mai declarat ca a primit asigurari din partea oficialilor de la Budapesta ca solicitarea sa va fi respectata.

Presedintele Parlamentului ungar, Kover Laszlo, s-a aflat intr-o vizita neoficiala de patru zile in Transilvania, in timpul campaniei electorale pentru alegerile locale din luna iunie, implicandu-se in actiuni electorale ale Partidului Civic Maghiar.

El a venit in Romania desi presedintii celor doua Camere ale Parlamentului de la Bucuresti de la acea vreme, Vasile Blaga si Roberta Anastase, ii cerusera sa isi amane vizita dupa alegerile locale.

La randul sau, premierul Victor Ponta a declarat ca omologul sau ungar, Viktor Orban, are obligatia sa se delimiteze de colegii sai si sa-si ceara scuze in numele Ungariei pentru declaratiile presedintelui Parlamentului Ungariei in cazul privind reinhumarea scriitorului maghiar Nyiro Jozsef.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2948 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
niculaeda
rank 5
corlatzene !
- da' rusii pot sa se amestece ?
DR.STRANGELOVE
rank 5
Cand vorbeste, acest Corlatzean
pare mai degraba o fetitza, nu stiu ce efect poate avea fermitatea lui in fata ungurilor...
DAN-795
rank 5
Daca este purtatorul de mesaje al lui Ponta
mai bine si-ar pierde capul, decit sa aflam ca si ungurii il sustin pe Basescu ....teoria conspirationista a patriotului roman care nu-l depaseste inca, in inteligenta pe Radu Tudor sau Vasile Roaita .
SC USL Felix SRL
rank 1
Cred că l-au stuchit in gură. Da spune?
.
Strugure
rank 5
Vine ORBAN in vizita la frati si rezolva cererea lui Corlatean !
Ha ha ha, corlatene. Esti ridicol !
IOND
rank 2
Nu inteleg de ce ungurii nu iau dat un picior in .... !
Romanii cu siguranta dupa alegeri nu se vor limita numai la unul !
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor