Ziare.com

Corlatean: Acordul de Asociere UE-R. Moldova, posibil sa intre mai rapid in vigoare

Miercuri, 23 Iulie 2014, ora 08:22

   

Corlatean: Acordul de Asociere UE-R. Moldova, posibil sa intre mai rapid in vigoare
Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a declarat, marti, ca este posibil ca acordul de asociere Uniunea Europeana-Republica Moldva sa intre in vigoare mai repede, dupa ce Rusia a anuntat ca noi interdictii la export pentru moldoveni.

Oficialul a precizat ca acest lucru a fost subliniat, marti la Bruxelles, la Consiliul Afacerilor Externe, de catre comisarul pentru Extindere, Stefan Fule, informeaza Mediafax.

Rusia penalizeaza si mai mult R. Moldova: nu mai importa conserve de fructe si legume

Corlatean a mentionat ca Stefan Fule a vorbit despre "posibilitatea unui sprijin mai rapid din partea Uniunii Europene, Comisiei Europene, inclusiv posibilitatea depunerii instrumentului de ratificare de catre Republica Moldova a Acordului de Asociere si a Acordului de Liber Schimb ceva mai rapid, in anumite conditii, care sa permita intrarea mai rapida in vigoare, provizorie, in special partea economica a Acordului de Asociere inainte de 1 octombrie asa cum se mentionase initial".

Ministrul de Externe a adaugat ca exista in mod clar o dorinta a UE sa sprijine tarile din Parteneriatul Estic, care sunt supuse unor masuri restrictive, despre care Corlatean a precizat ca au un fundament politic si ca nu sunt de natura economica.

Rusia a interzis saptamana trecuta importurile de conserve de fructe si legume din Republica Moldova, iar aceasta masura a intrat in vigoare de luni. Motivul invocat de rusi a fost faptul ca au aparut unele insecte periculoase care ar fi infestat numeroase loturi.

Aceasta masura va costa Republica Moldova in jur de 150 de milioane de dolari, a anuntat ministrul moldovean al Agriculturii, Vasile Bumacov.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 448 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

U.E se grabeste

Cand mai apuca o asemenea ocazie.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor