Ziare.com

Corlatean: Avem sprijinul Frantei pentru aderarea la Schengen dat explicit intr-un document oficial

Vineri, 20 Septembrie 2013, ora 15:41

   

Corlatean: Avem sprijinul Frantei pentru aderarea la Schengen dat explicit intr-un document oficial
Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a declarat, vineri, cu referire la declaratiile ministrului francez de Interne pe tema intrarii Romaniei in Schengen, ca sprijinul Frantei pe acest subiect este mentionat explicit intr-un document oficial semnat de premierii roman si francez.

Titus Corlatean a facut aceste declaratii in contextul in care ministrul de Interne francez, Manuel Valls, a afirmat, recent, ca deschiderea Spatiului Schengen pentru Romania si Bulgaria "nu este pe ordinea de zi", oficialul de la Paris declarandu-se "mai mult decat rezervat" in legatura cu aceasta posibilitate.

Totodata, raspunzand unei intrebari, Corlatean a spus ca nu a fost necesar ca MAE roman sa ceara explicatii ca urmare a declaratiilor facute de ministrul francez.

"A fost interesant ca, chiar inainte sa apucam sa cerem anumite explicatii, pe cale diplomatica, am primit aceste lamuriri. Si ele, de fapt, confirma o pozitie a Frantei, o pozitie oficiala a statului francez, astfel cum a fost confirmata pe de o parte prin parteneriatul strategic dintre Romania si Franta si prin foaia de parcurs cu masuri concrete de implementare a parteneriatului strategic, foaie de parcurs semnata de prim-ministrii ai Romaniei si ai Frantei la Paris, in cadrul vizitei oficiale intreprinse de domnul Victor Ponta. In aceasta foaie de parcurs, sprijinul pentru eforturile Romaniei de aderare la spatiul Schengen este trecut explicit intr-un document oficial semnat de doi prim-ministri", a declarat Titus Corlatean.

El a mai spus ca relatia romano-franceza cunoaste o perioada foarte buna din punct de vedere politic, din punct de vedere economic, cultural si al cooperarii internationale.

"Pentru noi a fost foarte importanta declaratia oficiala a primului ministru francez in cadrul vizitei pe care a intreprins-o acum cateva luni la Bucuresti si care a spus foarte clar, sprijinul Frantei pentru aderare este posibil in doi pasi, in doua etape", a declarat ministrul roman.

El a mai precizat ca poate sa inteleaga, ca om politic, "dinamica si sensibilitatea unor dezbateri politice interne la nivel national in Franta".

"Si astfel de declaratii precum cea a ministrului de Interne francez apar, nu reprezinta chiar o surpriza. Pe de alta parte, ceea ce este mai important este decizia la nivelul statului si aceasta decizie este confirmata prin semnarea unui document oficial de catre premierul francez si prin declaratiile publice oficiale ale premierului francez. Si noi contam pe sprijinul Frantei, asa cum de altfel avem o intelegere la care am ajuns in relatia bilaterala", a mai declarat Titus Corlatean.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 594 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
10 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Titus,

Ce-ai vrut sa spui cand ai vorbit despre "dinamica si sensibilitatea unor dezbateri"? Vrei sa te-acuze tiganii de rasism?

Iar daca vine vorba de tigani, stie toata lumea ca, de fapt, mai mult au de furca francezii cu-ai lor "tineri", decat cu tiganii romani. Cui ar folosi "sch(m)en genul"?

Scoateti Romania din U.E.!

 

Din doua una ..

ori si guvernul francez este copy-paste la cel al lui Ponta privind vorbitul pe "aceeasi voce", ori Corlatean este un copy-paste al premierului Ponta, adica minte de ingheta apele!
Oricum, Corlatean ar trebui sa stie ca Franta este o republica prezidentiala, adica politica externa si asigurarile pot veni doar din partea lui Hollande si nu a premierului frances care este un fel de neica nimeni.

Corlatene, lasa politica si fa orice altceva...

poti sa mergi si de unde ai venit !

 

Si astfel de declaratii precum cea a ministrului de Interne francez

.. apar, nu reprezinta chiar o surpriza.
Cum sa declari asa ceva mai Titus.Adica sprijinul Frantei este o surpriza si pentru tine?Adica la ce te asteptai?

 

insuficient ...

cine e franta pana la urma ? africa transhumanta! ca sa nu spun transhumata !

 

Logica Corlateniana

Adicatelea noi avem sprijinul lor, da' ei habar n-au, ca noi l-am luat cand erau cu spatele !

 

corlatzene !

- ajunge sa nu vrea unu !

 

Si parea baiat destept !

La fel ca purtatorul de cuvant Ivan !!

Esti autist Corlatene ? Ministrul francez:"nu este pe ordinea de zi"

E ministru, e oficial francez ? Crezi ca asta vorbeste ca ministrii nostrii: "in calitate de ...votez, dar inn calitate de... nu votez ?

 

eu stiu ca corlatean, medgidiotul logofat al trebilor pe care....

...le face Romanistanul uslamist plagiatorist prim-copylotist a dekklarat in mod oficial ca conducator al trebilor romanistaneze de-afara ca gobernu' usalamist condus de prim-plagiatorul dottore copy-lot adevarat pesederast tonta viorel viktorarsch NU este interesat in intrarea in ograda schengheloasa, si ca, daca schengheligenii o sa-i cheme pe uslamisti, atunci poate uslamia dicuta numai cand i se va prezenta pe tava invitaia.
este evident ca medgidiotul corlatean s-a umflat in pene uslamiste de papagal pesederast si a m.i.n.t.i.t. timp de-un cuc cu ceas.
daca corlateanu medgidiot nu a declarat adevarul atrunci, de ce ar trebui sa-l credem acum. in definitiv, stim cu totii ca cine-a ascuns alaltaieri adevarul cu un ou este este astazi un matur adevarat uslamist pesederast ca...dou.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor