Ziare.com

Corlatean: Avionul in care se afla Rogozin a trecut fraudulos prin spatiul aerian romanesc

Luni, 12 Mai 2014, ora 22:35

   

Corlatean: Avionul in care se afla Rogozin a trecut fraudulos prin spatiul aerian romanesc
Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, a afirmat luni ca avionul in care se afla vicepremierul rus Dmitri Rogozin a trecut in mod fraudulos prin spatiul aerian romanesc.

Potrivit ministrului de Externe, cursa cu care se deplasa Dmitri Rogozin spre Chisinau era una privata si nu a primit acceptul de a traversa spatiul aerian al Romaniei.

"Cursa respectiva care era o cursa privata, chiar daca avand o delegatie oficiala, avand un caracter special, a trecut in mod fraudulos prin spatiul aerian, probabil si bulgar, si romanesc cu o perioada scurta de tranzit in spatiul aerian romanesc avand aprobarea pentru deplasare aprobata de Eurocontrol, in mod fraudulos pentru ca intrebarile puse atat de bulgari, cat si de autoritatile competente romanesti - ROMATSA si Autoritatea Aeronautica - s-au dat raspunsuri evazive, a existat o intrerupere a comunicarii si chiar o minciuna cel putin in momentul in care s-a spus in mod explicit ca nu ar fi pe lista de pasageri", a spus Corlatean la Digi 24.

Corlatean: Sustinem noile sanctiuni asupra Rusiei

El a aratat ca in momentul in care a existat confirmarea clara a listei de pasageri pe care se afla si Dmitri Rogozin, fapt demonstrat si de prezenta vicepremierului rus la Chisinau, autoritatile competente romanesti au refuzat dreptul de tranzit al aeronavei respective dinspre R. Moldova.

Ministrul Corlatean a sustinut ca s-a folosit in mod fraudulos un truc, obtinandu-se dreptul de tranzit de la Eurocontrol pentru asa-zisa cursa privata, el subliniind ca in Romania nu a existat certitudinea listei de pasageri, motivand ca pilotul a refuzat sa dea raspunsuri in legatura cu aceasta lista.

Masura, una "fireasca"

Corlatean a spus ca masura luata in cazul cursei respective a fost una fireasca si ca aceasta a corespuns regimului de sanctiuni adoptat de UE.

El a aratat ca la propunerea sa Consiliul Afaceri Externe al Uniunii Europene a condamnat luni, in concluziile adoptate privind situatia din Ucraina, declaratii si vizite de tipul celor facute de vicepremierul rus Dmitri Rogozin.

Corlatean: MAE a informat Presedintia cu privire la interdictia pusa lui Rogozin

"Profilul vicepremierului rus este unul cunoscut, stim ce a facut si inainte de a intra in cariera diplomatica si dupa aceea cea politica, dar in egala masura trebuie spus ca a depasit o linie rosie, a depasit fiind in acelasi timp subiect al regimului de sanctiuni - amenintarile la adresa Romaniei, la adresa Republicii Moldova, santajul pe care il practica cu Republica Moldova in sensul de a bloca, de a determina blocarea semnarii Acordului de Asociere, astfel ar urma sa fie adoptate masuri economice dure, drastice la adresa Republicii Moldova.

Odata ce a trecut aceasta linie rosie, in mod necesar, MAE a adoptat o reactie publica foarte clara si astazi in cadrul CAE am ridicat acest subiect si iata cu un rezultat concret, o pozitie clara adoptata de ministrii de Externe din UE", a spus Corlatean.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 3459 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
7 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Rusia este o tara terorista!

Avionul in care se afla vicepremierul rus Dmitri Rogozin a trecut in mod fraudulos prin spatiul aerian romanesc.

 

medgidiotul corlatean, logofatu' trebilor mari aruncate peste gard..

...de sefu' lui de partid si de stat primashul dottore ponta viorel victoras - prim-ministrul celui mai cinstit, corect si bun pe care l-a avut Romania vreodata si autoproclamat curat m.u.r.d.a.r. neconstitutional "comandantul suprem" , nu ne lamureste de ce, in calitatea sa de medgidiot logofat, nu a trimis IMEDIAT un protest diplomatic guvernului muskal pe motivul ca un avion muskal a violat spatiul aerian mioritian deoarece nu avea autorizatie de survolare peste teritoriul suveran mioritian. acest protest ar fi trebuit trimis IMEDIAT dupa ce avionul muskal se indrepta SPRE chisinau si tiraspol. faptul ca logofatul medgidiot corlatean nu a trims IMEDIAT acest protest diplomatic demonstreaza ca numitul logofat medgidiot corlatean nu si-a indeplinit sarcinile de serviciu si nici indatoririle sale de logofat al treburilor mari aruncate peste gard mioritiene. acest lucru ma face sa trag concluzia ca nu este nici-o diferenta intre predecesorul sau profesor doctor universita de marxism-leninism si specialist caloriferist marga andrei dovedit turnator si delator securist.
la cele semnalate mai sus se adauga si faptul ca armata spatarului pesederast dusa nu a fost in stare sa localizeze avionul muskal care ne-a violat spatiul nostru aerian.
este evident faptul ca de faptilii logofatului medgidiot corlatean si a spatarului dusa este direct responsabil seful lor ierarhic supirior pe linie de partid pesederast si stat mioritian autointitulatul el supremo comandante ponta che gargarra.

 

norocu lui Rogojin a fost ca,

ministrul Colatran nu a avut prastia la-ndemana.

 

pai ce, il cheama. david, sau.....

....medgidiotul titus, dupa numele distrugatorului templului?

acest

corlatzean si celalat ponta,mari farsori,mari gainari,mari ji*godii,de facatura "socialista"

 

hm !

baietelul asta cu fruntea tesita este ministrul de externe al romaniei ? ce trist ! unde ai ajuns romania ? imi aduc aminte de fata lui trista cand statea in spatele lui iliescu , nastase etc la tv ! si atunci gandeam ca l-au luat de pe strada ca umplutura a imaginii voite , triste si serioase cand defapt era minciuna pe fata ! toate aparitiile PSD pe pelicula a fost ceva fals , manipulatoriu ! ma intreb cat mai rezista Rus si ceilalti din Cluj cu aceasta gloata de navalitori komunisti pentru care este roman doar cel care alege cu ei ! este o rusine sa vezi cum cineva face cariera pe nedreptate interes si minciuna ! pana cand ?

 

ai uitat ceva:...

...75%...


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor