Corlatean: Declaratia lui Basescu privind China e o "retorica politica modesta"

Miercuri, 26 Martie 2014, ora 23:24
1993 citiri
Corlatean: Declaratia lui Basescu privind China e o "retorica politica modesta"
Foto: Digi 24

Declaratia presedintelui Traian Basescu privind relatia Romania-China este o "retorica politica modesta", crede ministrul de Externe al Romaniei, Titus Corlatean. Presedintele Basescu spusese ca Romania creeaza confuzie penduland intre SUA si China.

"Aceasta retorica politica modesta pe care domnul Basescu o utilizeaza, in principal din ratiuni de politica interna, dar si din dorinta - eventual - de a mai lansa anumite chestiuni si fumigene pe o relatie externa, sunt total nefundamentate", a spus Titus Corlatean, la Digi 24.

Ministrul de Externe a aparat insa dreptul Romaniei de a cauta parteneri suplimentari.

"Relatia cu Statele Unite este un obiectiv esential, reprezinta fundatia existentei noastre europene si euro-atlantice. Nu are nimeni nici cel mai mic interes si nici cea mai mica intentie de a devia de la fundamentul la care am lucrat atatia ani. Si este foarte bine ca suntem acolo unde suntem, dar asta nu insemna negarea dreptului, asa cum o fac alte state europene, la avea acces la resurse de dezvoltare suplimentare extrem de importante", a aratat Titus Corlatean.

Ponta: Proiectul cu Huawei continua, bau-baul prezentat de Basescu era pentru presa

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, la Haga, ca parteneriatul cu SUA este "de neinlocuit", insa "acum ajungem sa ne incurcam, vrem cu China, vrem cu Statele Unite si cream confuzie prin atitudine".

Discursul presedintelui Traian Basescu a vizat contractul cu gigantul tehnologic chinez Huawei, cu care Guvernul Ponta a incheiat un memorandum de colaborare.

"Vrem cu China, vrem cu Statele Unite, cream confuzie prin atitudine, ca ma indoiesc ca Statele Unite nu pot dezvolta programe IT sau de telefonie in Romania. De ce trebuie sa ne vulnerabilizam mi-e greu sa inteleg, dar nu aici este locul unde as vrea sa discut", a mai spus Traian Basescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#Titus Corlatean Basescu declaratie China, #Corlatean Basescu retorica modesta, #Corlatean Basescu retorica politca modesta , #ministru de Externe