Corlatean, dupa vizita la Londra: Se stie ca Romania a facut progrese in justitie in 2013

Sambata, 12 Octombrie 2013, ora 20:24
1391 citiri
Corlatean, dupa vizita la Londra: Se stie ca Romania a facut progrese in justitie in 2013
Foto: Arhiva

Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a declarat, sambata, ca autoritatile britanice stiu "foarte bine" ca Romania a progresat in ultimul an in materie de justitie, iar subiectul MCV nu a existat, in mod specific, pe agenda vizitei in Marea Britanie.

"N-am discutat in mod specific (despre MCV - n.red.) pentru ca noi ne cunoastem pozitiile si cooperam. Avem asistenta, am avut in toti acesti ani asistenta din partea Marii Britanii si suntem interesati sa beneficiem in continuare de asistenta. N-a fost un element nici de critica, nici de contencios.

Dimpotriva se stie foarte bine ca Romania a progresat in ultimii ani si in ultimul an institutiile au dat rezultate in aceasta materie. Am subliniat ca vom continua cooperarea in materie de judiciar", a afirmat Titus Corlatean, pentru Mediafax.

Corlatean a spus ca, desi Marea Britanie nu este membra a spatiului Schengen, este foarte important faptul ca William Hague a subliniat faptul ca Romania a indeplinit criteriile tehnice, obiective de aderare la spatiul Schengen.

Corlatean a cerut la Londra returnarea kosonilor furati de la Sarmizegetusa

"Faptul ca exista un interes si un sprijin din partea Marii Britanii, si nu numai, pentru Romania in a promova metode, tactici, standarde de lupta impotriva coruptiei in Europa de Sud-Est spune totusi un pic altceva.

Si faptul ca noi dorim sa punem in valoare Presedintia romaneasca (a SEECP) pentru a ajuta la combaterea coruptiei si a crimei organizate in spatiul balcanic este un lucru benefic si pentru statele candidate si pentru statele aspirante la candidatura la UE", a subliniat Titus Corlatean.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
#Titus Corlatean vizita Londra, #Corlatean Romania Schengen, #Romania spatiu Schengen , #ministru de Externe