Corlatean: Familia lui Cioaba s-a angajat ca va plati factura interventiei medicale

Luni, 19 August 2013, ora 15:04
3695 citiri
Corlatean: Familia lui Cioaba s-a angajat ca va plati factura interventiei medicale

Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a declarat ca familia lui Florin Cioaba s-a angajat ca va plati factura interventiei medicale anterior efectuarii acesteia, fiind un angajament dat spitalului in acest sens.

De asemenea, seful diplomatiei a mentionat, la un post de televiziune, ca familia Cioaba si spitalul din Antalya au cerut Ambasadei Romaniei o garantie financiara pentru plata facturii de 350.000 de dolari, insa misiunea diplomatica nu are cum sa asigure acest lucru deoarece nu e casa de sanatate.

"L-am informat pe primul ministru in legatura cu situatia creata, mai ales ca ambasadei i s-a cerut un fel de garantie si din partea familiei, si din partea spitalului pentru plata acestei sume", a spus Corlatean.

El a subliniat ca familia lui Cioaba a acceptat plata sumei respective catre spitalul din Ankara inainte de efectuarea interventiei medicale, existand un angajament in acest sens dat catre unitatea medicala.

"Eu sper sa se gaseasca rapid o solutie, mai ales ca familia s-a angajat ca va plati, inainte de interventia medicala, si exista un angajament dat la spital. Ori, nu putem interveni intr-o relatie intre spital si familie", a afirmat ministrul de Externe.

Basescu l-a trimis pe Bradisteanu la Cioaba. Corlatean acuza: Vrea voturile rromilor

Corlatean a explicat ca nu exista baza legala pentru ca MAE sa isi asume aceste plati, nefiind casa de asigurari de sanatate.

"In situatia asta, si tinand cont de faptul ca MAE sau ambasada nu sunt casa de asigurari de sanatate si nu avem cum, nu avem nici lege, n-avem nici capitol bugetar sa platim noi, nu suntem casa de asigurari de sanatate...", a mentionat Corlatean.

El a sugerat ca in vederea platii sumei respective ar trebui folosita de catre familie o asigurare medicala pe care Florin Cioaba ar fi avut-o.

De asemenea, Corlatean a facut referire la solidaritatea exprimata de liderii comunitatilor de romi si disponibilitatea acestora de a contribui financiar.

"Am aflat si eu de pe alte canale mass-media, din alte interventii media ca liderii comunitatii de romi din diferite judete ale tarii au aratat un spirit de solidaritate pe care vreau sa il salut. Faptul ca sunt dispusi sa contribuie financiar pentru a plati aceasta suma mi se pare un lucru de laudat, poate fi facut, pentru ca solidaritatea in cadrul comunitatii este importanta", a spus ministrul de Externe.

Familia lui Cioaba cere bani de la Guvern pentru spitalizarea in Turcia - factura de 350.000 de dolari

Totodata, Corlatean a mentionat ca nu a mai existat un astfel de precedent, ca familia unui cetatean roman decedat in strainatate sa ceara ambasadelor depunerea de garantii financiare in spitale.

El a mai amintit ca familia lui Cioaba a beneficiat in ultimele zile de sprijinul consular al Ambasadei la Ankara si al Consulatului onorofic de la Antalya, prin asigurarea translatorilor de limba turca.

Dorin Cioaba, fiul autointitulatului rege al romilor Florin Cioaba, a declarat duminica, pentru Stirile ProTV, ca familia sa vrea sa ceara ajutor financiar de la statul roman pentru plata facturii la spitalul Akdeniz Universitesi din Antalya, aceasta fiind de 350.000 de dolari.

Fiul lui Florin Cioaba spune ca unitatea medicala e emis o factura de 350.000 de dolari pentru spitalizare si operatie, suma pe care el si familia lui nu o pot acoperi.

Dorin Cioaba: MAE nu apara si interesele rromilor. Suntem santajati

Dorin Cioaba a mai spus ca nu poate ridica trupul tatalui sau de la morga spitalului decat atunci cand factura va fi platita.

Pe de alta parte, familia lui Florin Cioaba nu doreste efectuarea autopsiei, mai relateaza Stirile ProTV.

Autointitulatul rege al romilor Florin Cioaba a incetat din viata duminica, la varsta de 58 de ani, in spitalul Akdeniz Universitesi din Antalya, unde medicii ii montasera, vineri, un dispozitiv care sa-i ajute inima sa pompeze sange.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Candidatul PUSL la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a declarat marţi, 23 aprilie, că mazilirea doctorului Cârstoiu este blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor...
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
#Corlatean MAE ambasada Cioaba, #Corlatean Cioaba achitare operatie, #achitare factura Cioaba Turcia , #ministru de Externe
Comentarii
Poza RETARDER
RETARDER
rank 5
Poza adsal
adsal
rank 5
Daca nu,va plati Corlatean...