Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Corlatean: Lasarea Romaniei in afara Schengen aminteste de comunism

Marti, 05 Martie 2013, ora 14:50
3659 citiri
Corlatean: Lasarea Romaniei in afara Schengen aminteste de comunism

Ministrul de Externe Titus Corlatean i-a avertizat pe liderii europeni ca excluzand Romania din grupul tarilor ai caror cetateni pot calatori in Europa fara a avea nevoie de pasaport nu ar face decat sa reaminteasca romanilor de epoca comunista.

Corlatean a sugerat ca saracia din Romania si din Bulgaria le-a facut pe statele europene mai vechi sa ezite sa le permita celor doua tari, care au aderat la UE in anul 2007, intrarea in spatiul Schengen.

"Aceasta ne aminteste de o linie de separatie pe care am avut-o inainte de 1989... Nu sunt sigur ca romanii au fost intrebati, dupa al Doilea Razboi Mondial, daca vor sa sa fie de cealalta parte a zidului, cu Stalin, in loc sa fie cu Churchill si cu alti lideri din Europa de Vest", a spus Titus Corlatean, potrivit agentiei Associated Press, citata de Canada.com.

Afirmatiile sale au fost facute dupa ce ministrul de Interne german, Hans-Peter Friedrich, a declarat in presa germana ca tara sa ar putea folosi dreptul la veto in privinta aderarii Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen, deoarece cele doua tari nu au facut destule pentru a impiedica imigrantii sa abuzeze de sistemul de ajutoare din Germania.

Corlatean: Daca ne amana iar pe Schengen, Romania nu mai e interesata

Ministrul de Externe precizase anterior, vineri seara, ca daca se va decide o noua amanare a aderarii Romaniei la Schengen, tara noastra ar putea sa nu mai fie interesata de acest proces.

"Daca noi nu vom obtine o decizie corecta, legitima, inseamna ca acest proces bazat pe niste criterii de vechime, pe un Tratat European, nu mai este credibil. Nu mai este credibil, nu mai sunt interesat sa fac parte din acest proces. Si e bine de retinut", a spus Corlatean.

Corlatean, despre Schengen: Nu stam cu mana intinsa. Ii asteptam sa ne invite

Acesta a reiterat duminica seara faptul ca Romania nu sta "cu mana intinsa" in dosarul Schengen si a subliniat: "Nu pot sa fac parte la nesfarsit dintr-un proces lipsit de credibilitate".

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Titus Corlatean Romania Schengen comunism, #Corlatean Romania aderare Schengen , #ministru de Externe