Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Corlatean le scrie oficialilor UE: Desemnarea lui Ponta ca premier, necesara si legitima

Marti, 11 Decembrie 2012, ora 20:55
2109 citiri
Corlatean le scrie oficialilor UE: Desemnarea lui Ponta ca premier, necesara si legitima
Foto: Arhiva

Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a transmis marti scrisori omologilor sai din spatiul euro-atlantic, in care sustine ca desemnarea lui Victor Ponta pentru functia de premier reprezinta "o expresie necesara si legitima in plan politic a vointei populare".

Scrisorile au fost trimise si presedintilor Comisiei Europene, Consiliului European si Parlamentului European, precum si secretarului general al Consiliului Europei si presedintelui Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei, se arata intr-un comunicat MAE, remis Ziare.com.

In scrisoarea sa, ministrul Titus Corlatean precizeaza ca "alegatorii romani si-au formulat, printr-un vot foarte clar, optiunea asupra majoritatii guvernamentale care va conduce destinele Romaniei in urmatoarea legislatura, respectiv Uniunea Social Liberala, formatiune politica ce va detine majoritatea absoluta in Parlament."

Totodata, mentioneaza ca delegatia de observatori ai Adunarii Parlamentare a OSCE a evaluat pozitiv procesul electoral, subliniind ca "in ziua alegerilor cetatenii si-au exprimat votul intr-o atmosfera de calm si ordine".

"Alegerile au marcat caracterul matur al democratiei"

Ministrul a reliefat modul in care a fost organizat "procesul electoral de catre Guvernul Romaniei", evidentiind "caracterul democratic, european si transparent", subliniind ca acesta a "marcat o etapa deosebit de importanta in evolutia procesului politic, confirmand caracterul matur al sistemului democratic din Romania".

Din aceasta perspectiva, Titus Corlatean a subliniat rolul pe care "stabilitatea politica in Romania si respectarea optiunii clar exprimate de poporul roman la alegerile din 9 decembrie 2012 il au in respectarea principiilor si valorilor fundamentale ale democratiei, statului de drept si drepturilor omului care stau la baza constructiei unei Europe puternice".

Seful diplomatiei romane a exprimat convingerea ca, in realizarea parcursului democratic al Romaniei, "contam pe sprijinul partenerilor europeni si euroatlantici, care au fost intotdeauna alaturi de noi in promovarea obiectivelor fundamentale ale Romaniei de integrare europeana si euro-atlantica, indisociabil legate de consolidarea unei societati democratice autentice".

D.R.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Corlatean scrisoare UE premier, #Corlatean Ponta premier scrisoare , #ministru de Externe
Comentarii