Ziare.com

Corlatean, replica pentru congressman-ul care i-a scris lui Ponta

Joi, 25 Septembrie 2014, ora 21:23

   

Corlatean, replica pentru congressman-ul care i-a scris lui Ponta
Ministrul Afacerilor Externe (MAE), Titus Corlatean, a adus lamuriri legate de scrisoarea transmisa de congressman-ul american Christopher Smith lui Victor Ponta, in care cel dintai isi arata ingrijorarea fata de modificarea Legii electorale in perioada campaniei.

"Apreciem atentia acordata constant de congressman-ul Cristopher Smith evolutiilor democratice din Romania si sprijinului acordat procesului electoral menit sa conduca la alegerea unui nou presedinte. Impartasim, asa cum spune si domnia sa, acelasi atasament fata de valorile si principiile democratiei si dorim ca alegerile prezidentiale din Romania din luna noiembrie sa confirme, inca o data, soliditatea si ireversibilitatea sistemului democratic din tara noastra", se arata intr-un comunicat transmis de MAE.

Explicatii pentru Christopher Smith

Corlatean precizeaza ca intelege ingrijorarea congressman-ului fata de ultimele modificari ale legislatiei electorale din Romania prin Ordonanta de Urgenta nr. 45 pe 2014 si ca vrea sa ofere cateva detalii pentru ca Smith sa inteleaga mai bine despre ce este vorba.

"Necesitatea modificarilor din OUG 45 a fost determinata de experienta alegerilor precedente, care au aratat ca sunt necesare unele ajustari ale cadrului legal privind alegerile prezidentiale din Romania. Pentru a asigura intrarea in vigoare la timp a noilor reglementari, inainte de inceperea procesului electoral, guvernul a fost nevoit sa faca uz de prerogativa sa constitutionala de a emite Ordonante de Urgenta", a continuat ministrul.

Mai mult, Titus Corlatean a explicat ca nu este prima oara cand cadrul legal electoral este modificat prin ordonanta de urgenta, precizand ca acest lucru s-a intamplat si in 2006. Corlatean aminteste ca pe acest subiect s-a facut deja o sesizare la CCR, care a decis ca OUG 45 este constitutionala.

"In scrisoarea domniei sale, congressman-ul Christopher Smith vorbeste despre 'modificarea procedurilor pe durata unei campanii electorale', ceea ce nu corespunde adevarului, Ordonanta fiind adoptata in data de 27 iunie 2014, iar campania electorala va incepe in data de 2 octombrie 2014", a adaugat Corlatean.

Congressman american, scrisoare pentru Ponta: Sunt ingrijorat de modificarile Legii electorale

Congressman-ul american Christopher Smith i-a adresat o scrisoare premierului Victor Ponta, in care isi exprima ingrijorarea ingrijorarea fata de modificarea Legii electorale in perioada campaniei electorale, prin ordonanta de urgenta. El sustine ca acest lucru genereaza dubii privind motivatia si momentul ales.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3169 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
8 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ce a uitat sa spuna Corlatean:

Cadrul legal electoral a fost modificat prin ordonantza de urgentza de servitorul psd Calin Anton Popescu Tariceanu inima zburdalnica, la cererea expresa a pisidistilor.Deci atunci au profitat si pisidistii, partidul sutzilor democrati.

 

Toarasi, io nuntzeleg, cel doare grija pa toarasu Cristofier asta de

legea electorala da la noi, ca nici pa noi nune doare de legea electorala dela iei, cam auzit ca americanii, de fapt iei nici nusa duce la vot, iei decat trimite cateo carte postala, la ala care numara voturile si sa pune ca votat !

Pai baaa, americanule, baaa, sa nu veniti voi acuma sa nen vatzati cum sa votam, ca vaz ca voi habar naveti sa votati !

SA TRAITI !

P.S. Congressman-ul american Christopher Smith i-a adresat o scrisoare premierului Victor Ponta, in care isi exprima ingrijorarea ingrijorarea fata de modificarea Legii electorale in perioada campaniei electorale, prin ordonanta de urgenta. El sustine ca acest lucru genereaza dubii privind motivatia si momentul ales.

 

"Corlatean, replica"

De ce raspunde ministrul racitura pe probleme ce tin de Constitutie, cand el habar nu are de externe? S-a bagat in seama fara sa-l fi interpelat cineva. Explicatii puerile, OUG a fost adoptata cu 5 luni inainte de alegeri, iar contestatia a fost respinsa acum 2 saptamani. Foarte slab ministru de externe, slab , slab, slab. Nu a priceput deloc ca le externe trebuie sa fii moderat dpdv politic si ponderat in exprimare. Asta sustine toate ineptiile lui Ponta. Halal reprezentant al Romaniei in exterior...

 

@PSD.Erie

Ai dreptate, da pe ei Tovarase! Pai astea pot sa numere un sac de voturi fara sa-l desigileze?!

Domnul Coilatean,

minte prin dezinformare si omisiune.

 

Americanii nu stiu ca in Romania nu mai stai de vorba cu romani,

Ci cu tigani; altfel nu cred ca ar mai face efortul sa redacteze scrisori.

 

Tovarasu Corlatzean ar trebui sa il provoace in duel pe amerloc.

Si sa il taie in felii cu pistoalele alea mari!
Cine il ataca pe Don Dr Viorel, este decedat in secunda 2! Cum sa ataci ditamai masterand de Catania si doctor cu diploma semnata de pusacariasul Nastase!

 

pai ce, ....

...medgidiotul corlatean ieste adrisatu' ponta viorel?
de ce nu a raspuns adrisatu' si a raspuns medgidiotul? ce, in Romania cea stat de drepti corespondenta nu ajunge la destinar si altu' deschide plicu' sa vada ce-a scris nenea semnatar?
p.s. noi pe cine votam la trei coceni: pe ponda, sau pe medgidiotul corlatean?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor