Ziare.com

Corlatean: Romania va contribui la stabilitatea Afganistanului

Miercuri, 26 Septembrie 2012, ora 19:46

   

Corlatean: Romania va contribui la stabilitatea Afganistanului
Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a participat marti la un dineu de lucru al ministrilor de Externe din UE si NATO, in marja celei de-a 67-a sesiuni a Adunarii Generale a ONU, unde a subliniat ca Romania va continua sa contribuie si in perioada post-tranzitie la stabilitatea Afganistanului.

Cu acest prilej au fost dezbatute teme actuale de pe agenda internationala, cu precadere situatia din Siria, evolutiile din vecinatatea estica, implicarea comunitatii internationale in Afganistan, informeaza MAE.

Ministrul roman de Externe a reconfirmat angajamentul Romaniei in Afganistan, subliniind ca tara noastra va respecta calendarul aliat in ceea ce priveste procesul de tranzitie din Afganistan si incheierea misiunii Fortei Internationale de Securitate in Afganistan (ISAF). Totodata, Corlatean a aratat ca Romania va continua sa contribuie si in perioada post-tranzitie la stabilitatea Afganistanului atat prin contributia sa financiara la sustinerea fortelor afgane de securitate, cat si prin programele de asistenta ale NATO si UE dedicate instruirii personalului din institutiile afgane cu responsabilitati in domeniul statului de drept.

Ministrul Titus Corlatean a evidentiat importanta pe care Romania o acorda relatiei cu Republica Moldova si Georgia si sprijinirii proceselor de consolidare a relatiei acestora cu UE. A insistat cu aceasta ocazie pentru progrese rapide in facilitarea regimului de vize si in negocierea acordurilor de asociere ale celor doua state cu UE.

Ministrul Afacerilor Externe a pledat pentru consolidarea relatiei transatlantice, pilon al securitatii europene, subliniind ca parteneriatul strategic dintre Europa si America reprezinta fundamentul oricarei initiative in domeniul securitatii.

Sursa: rNews

Articol citit de 1021 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Trimite-l acolo pe Dogaru cu rezervistii lui si-ai sa vezi apoi, sta

-bilitate... Or sa-ti iasa ochii din cap...
Corlatene, fetită PSD, ce stabilitate puteti voi face acolo cand in tara ati destabilizat totul? Mai bine taceai...

 

Ce cauta Romania in Afganistan? Ca nu imi e clar.

Va contribui la stabilitate? care stabilitate? Alo, corlatene, aia i-au ingropat pe rusi. Ia cauta in ultima luna vezi citi americani au fost omoriti acolo. Basca soldati din alte state care "contribuie la stabilitate"...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor