Ziare.com

Corlatean solicita Ciprului sustinere pentru aderarea la Schengen

Miercuri, 31 Octombrie 2012, ora 08:51

   

Corlatean solicita Ciprului sustinere pentru aderarea la Schengen
Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, a avut, marti, o intrevedere cu Yiannakis Omirou, presedintele Parlamentului cipriot, prilej cu care a solicitat sustinere pentru o decizie politica favorabila Romaniei la Consiliul European din decembrie pentru aderarea efectiva la Spatiul Schengen in prima parte a anului viitor.

"Seful diplomatiei romane a multumit partii cipriote pentru sprijinul acordat procesului de aderare a Romaniei la spatiul Schengen si a solicitat sustinere pentru o decizie politica favorabila Romaniei la Consiliul European din decembrie 2012 pentru o aderare efectiva la Spatiul Schengen in prima parte a anului 2013", se arata intr-un comunicat al MAE.

Cei doi oficiali au avut si un schimb de opinii privind dezbaterile actuale din interiorul Uniunii Europene, cu accent pe viitorul Uniunii Economice si Monetare si finalizarea negocierilor privind Cadrul Financiar Multianual 2014-2020.

Discutiile dintre cei doi demnitari au cuprins si un schimb de opinii privind situatia din Orientul Mijlociu, cu accent pe Siria. Au fost discutate si evolutiile din dosarul cipriot.

Potrivit MAE, ambele parti au agreat faptul ca este necesara o stransa colaborare la nivel parlamentar, inclusiv in contextul dezbaterii actuale privind viitorul Uniunii Europene.

"Ministrul roman de externe a subliniat importanta dialogului dintre legislativele celor doua tari in consolidarea relatiei romano-cipriote, constatand necesitatea relansarii acestuia in contextul proceselor electorale desfasurate in cele doua tari. A fost mentionat rolul grupurilor parlamentare de prietenie Republica Cipru - Romania in acest proces.

Cei doi interlocutori au evocat relatiile excelente intre cele doua tari si rolul pozitiv al comunitatii de romani din Republica Cipru in societatea cipriota. De asemenea, prezenta in Romania a circa 5.000 firme cipriote reprezinta o baza solida pentru continuarea cooperarii in domeniul economic", se arata in comunicatul MAE.

Cu prilejul intrevederii dintre cei doi oficiali a mai fost evidentiat si interesul universitatilor cipriote de a coopera cu institute de invatamant superior din Romania, indeosebi in domenii precum petrol si gaze sau medicina.

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, a efectuat, marti, o vizita oficiala in Republica Cipru, la invitatia omologului sau, Erato Kozakou-Marcoullis.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1042 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Vezi ma ca mai sunt si alte tari "mari"....

care ne pot ajuta! Andora, San Marino (cu astia am jucat si fotbal si ne-au ajutat!)Lichtenstein, sau cateva judete de prin Moldova, care voteaza PSD!

 

ei, Ciprul estemai impoirtant

pentru ca acolo se spala bani romanesti, acolo isi au sediul majoritatea firmelor dubioasa, acolo "lucreaza" destui "afaceristi" romani si un stol de "fetite vesele". Ciprul este strans legat de mafia transpartinica si de interlopii romani.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor