De ce a refuzat Hillary Clinton intrevederea bilaterala solicitata de Titus Corlatean

Vineri, 28 Septembrie 2012, ora 22:38
6177 citiri
De ce a refuzat Hillary Clinton intrevederea bilaterala solicitata de Titus Corlatean

Agenda secretarului de stat Hillary Clinton pentru aceasta saptamana nu a permis o intrevedere bilaterala cu ministrul roman de Externe, Titus Corlatean, informeaza Departamentul de Stat al SUA.

"Din pacate, agenda secretarului de stat Hillary Clinton pentru aceasta saptamana la New York nu a permis o intrevedere bilaterala cu ministrul de Externe Corlatean. Totusi, secretarul de stat s-a intalnit cu ministrul de Externe Corlatean si alti demnitari cu ocazia dineului transatlantic de pe 25 septembrie", se arata in raspunsul Departamentului de Stat la intrebarea Mediafax legata de motivul pentru care intrevederea bilaterala in marja reuniunii ONU de la New York, solicitata de partea romana, nu a avut loc.

Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a participat, marti, la un dineu de lucru transatlantic al ministrilor de Externe din UE si NATO, la New York, in marja Adunarii Generale a ONU, unde s-a discutat cu precadere despre situatia din Siria si implicarea comunitatii internationale in Afganistan.

Corlatean a evidentiat importanta pe care Romania o acorda relatiei Uniunii Europene cu Republica Moldova si Georgia si sprijinirii proceselor de consolidare a relatiei acestora cu structurile europene.

Philip Gordon, adjunctul secretarului de stat al SUA, Hillary Clinton, a declarat, luni, ca Administratia SUA este multumita de faptul ca Guvernul de la Bucuresti isi mentine angajamentul de a respecta deciziile Curtii Constitutionale.

"In Romania, ne-am exprimat ingrijorarile privind amenintarile la adresa institutiilor democratice si independenta sistemului judiciar. Am fost in mod particular ingrijorati cu privire la modul de desfasurare a referendumului de demitere a presedintelui (Traian Basescu - n.r.), deoarece Guvernul a parut ca schimba regulile in timpul procesului si erau acuzatii credibile de frauda la vot si incercari de constrangere a Curtii Constitutionale. Suntem multumiti sa vedem ca Guvernul isi mentine angajamentul de a respecta deciziile Curtii Constitutionale.

Avem speranta ca Romania va depasi aceasta criza cu un angajament reinnoit pentru mentinerea puterii si independentei institutiilor sale democratice", a afirmat Gordon, intr-un discurs remis luni de Ambasada SUA si care a fost rostit la un forum despre Europa Centrala desfasurat la Washington DC.

De asemenea, Gordon a evidentiat ca alianta SUA cu tarile Europei Centrale are radacini si in angajamentul comun de a respecta valorile democratice.

Citeste si:
Motivele pentru care politicienii au o viață mai lungă decât restul oamenilor. Rezultatele dovedite de un studiu Oxford
Motivele pentru care politicienii au o viață mai lungă decât restul oamenilor. Rezultatele dovedite de un studiu Oxford
Politicienii trăiesc mai mult decât restul oamenilor pentru că au venituri mai crescute şi beneficiază de tratamente medicale mai bune, arată un studiu întocmit de Universitatea din Oxford,...
Nume noi în partidul lui Dacian Cioloș. Cristian Presură și Ciprian Mihali au anunțat că s-au înscris în REPER
Nume noi în partidul lui Dacian Cioloș. Cristian Presură și Ciprian Mihali au anunțat că s-au înscris în REPER
REPER, noul partid înfiinţat de Dacian Cioloş şi mai mulţi europarlamentari de la PLUS, are noi membri. Fizicianul Cristian Presură și profesorul Ciprian Mihali, de la departamentul de...