Ziare.com

Titus Corlatean spera sa intram in Schengen anul acesta

Luni, 10 Iunie 2013, ora 23:20

   

Titus Corlatean spera sa intram in Schengen anul acesta
Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, care s-a intalnit, luni, la Berlin, cu omologul german, Guido Westerwelle, a prezentat evolutiile interne legate de aderarea tarii noastre la spatiul Schengen si si-a exprimat speranta ca o decizie pozitiva pe aceasta tema sa fie luata pana la finele anului curent.

"In acest context, a subliniat ca autoritatile romane isi indeplinesc cu responsabilitate rolul care le revine la frontiera estica a UE, precum si toate criteriile stabilite in acquis-ul Schengen, fapt confirmat si de Comisia Europeana", se arata intr-un comunicat transmis de MAE.

Corlatean, despre Schengen: Nu stam cu mana intinsa. Ii asteptam sa ne invite

Intrevederea a avut loc in contextul vizitei oficiale a premierului Victor Ponta in Germania. Cei doi ministri au discutat despre consolidarea pozitiei Germaniei, de prim partener comercial al Romaniei si de investitor major, dar si despre contributia minoritatii germane din Romania si a etnicilor germani emigrati in Germania la dezvoltarea cooperarii dintre cele doua tari.

In context, ministrul roman al Afacerilor Externe l-a informat pe omologul german despre adoptarea in Parlamentul roman a Legii privind despagubirea persoanelor deportate sau persecutate odata cu instaurarea regimului comunist in Romania, de ale carei prevederi vor beneficia germanii originari din Romania care traiesc in Germania. Decizia adoptata recent de Guvernul si Parlamentul de la Bucuresti a fost salutata de ministrul german, se mai arata in comunicatul Ministerului de Externe.

Corlatean revine asupra declaratiilor despre Schengen: Nu spune nimeni ca nu vom mai fi interesati (Video)

Potrivit MAE, cei doi ministri au abordat situatia din Republica Moldova, exprimand sprijin pentru continuarea masurilor de reforma interna si a promovarii obiectivelor europene ale noului executiv de la Chisinau.

Ministrul Titus Corlatean a subliniat importanta acordarii unei perspective europene clare Republicii Moldova, precum si necesitatea unor progrese, in contextul Summit-ului de la Vilnius, in ceea ce priveste Acordul de asociere, Acordul de liber schimb si procesul de liberalizare a vizelor.

Merkel cere, Ponta promite: transparenta, combaterea coruptiei si legi mai bune

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 296 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Speri ***, Titus. Olanda se opune in continuare, Franta

conditioneaza rezolvarea problemei tiganilor inainte de a discuta!
Sah si mat!
Titus, good bye, au revoir, auf Wiedersehen, la revedere, a rivederci, asta la vista, זייַ געזונט

 

pe deal pe la Corlatel"...

... du-te, ba, cu pluta, banditule!
Si ia si tot guvernu' de borfasi!
"Aderarea" Romaniei la smen...ghen ar fi UN RAU ENORM facut neamului Romanesc!

Desteapta-te, Romane!

Nihil sine Deo!

si la anu'

vei spera si la anu s.a.m.d

 

Guvernul USL,guvernul incompetentilor

Unul dintre ei Titus Corlateanu.No more comments.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor