Corlatean: Avem prioritati extrem de importante - codurile

Luni, 07 Mai 2012, ora 11:10
2633 citiri
Corlatean: Avem prioritati extrem de importante - codurile

Ministrul propus al Justitiei, Titus Corlatean, a declarat la audierile dinaintea votului de investitura ca institutia pe care o conduce are drept "prioritati extrem de importante" codurile legislative.

"Avem reforme necesare in justitie, prioritati extrem de importante - codurile de legi. Veti gasi prioritatea legii de adopare a codului de procedura civila, intrarea in vigoare sa fie posibila in septembrie anul acesta - voi fi primul care voi recunoaste meritele Parlamentului, puse adesea puse sub semnul intrebarii(...).

Un al doilea semnal pe care as dori sa-l transmit - ati adoptat pe articole codul de procedura civila, as dori in o saptamana, maxim 2 sa-l adoptam, cu termenul de intrare in vigoare 1 septembrie. Este un termen pe care vi l-am propus in baza unei consultari cu partidele din Parlament, indiferent de culoarea politic, cu domnul ministru Predoiu. Va asigur ca va rebui sa ne miscam foarte rapid, este nevoie de a asigura in primul rand personalul necesar", a spus Corlatean.

Corlatean considera ca obiectivul esential pe justitie e Mecanismul de Cooperare si Verificare al Comisiei Europene.

"E o perioada determinata, Guvernul isi propune sa se concentreze pe cateva din prioritatile reale ale guvernarii - e, pana la urma, si un efort firesc de continuitate, continuitatea eforturilor statului roman intr-un domeniu esential. E un semnal politic importante pe care guvernul doreste sa-l transmita partenerilor nostri externi, internationali. Exista un interes comun legat de o buna si corecta functionare a justitiei. Veti descoperi, in materialul pe care-l aveti la dispozitie, o serie de obiective, incepand cu obiectivul esential - Mecanismul de Cooperare si Verificare", le-a mai spus Corlatean senatorilor si deputatilor.

Regreta afirmatiile despre arestarea procurorilor

Titus Corlatean a mai spus ca ii pare rau pentru afirmatiile de acum cateva, luni, cand spusese ca procurorul din Dosarul Zambaccian ar trebui arestat.

"Astazi, retroactiv , din aceasta noua calitate o consider inadecvata si o regret , dar cred ca formula corecta ar fi fost: oricine din aceasta tara care incalca legea fie el om politic si suntem oameni politici, fie el magistrat, om simplu, jurnalist trebuie sa raspunda in fata legii. Inclusiv atunci cand incalca legea penala, trebuie sa raspunda din puctul de vedere al penalului", a spus Titus Corlatean la audierea sa pentru postul de ministru al Justitiei.

Corlatean a declarat recent, inainte de caderea Guvernului ca procurorii care au prezentat ca probe ale mitei date de Adrian Nastase dolari emisi dupa inceperea urmaririi penale ar trebui sa fie arestat, motiv pentru care a fost criticat zilele acestea, dupa nominalizarea sa.

Inainte de intrarea la audieri, Corlatean a dat de inteles ca si el, ca si ceilalti, se astepta sa fie nominalizat pentru postul de ministru de Externe, precizand ca va fi ministru al Justitiei doar pe o perioada determinata.

"(Jurnalistii - n.red) n-au fost singurii care se asteptau la acest lucru, insa e un mandat de responsabilitate, am acceptat, in final, sa iau cu seriozitate si sobrietate acest mandat, pe perioada determinata, cu un respect deplin pentru legi si institutiile din domeniu judiciar", a mai afirmat el.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Corlatean prioritati ministerul Justitiei, #Corlatean pleonasm audieri comisii , #ministrul Justitiei