Corlatean neaga ca a avut intalniri cu lideri de filiale pentru numirea unor procurori

Marti, 17 Iulie 2012, ora 12:56
1277 citiri
Corlatean neaga ca a avut intalniri cu lideri de filiale pentru numirea unor procurori

Ministrul Justitiei, Titus Corlatean, dezminte ferm acuzatia ca ar fi avut intalniri cu lideri de filiale de partid pe tema numirii unor procurori sefi la instante din teritoriu, catalogand afirmatia facuta de presedintele suspendat Traian Basescu drept "o noua manipulare si o noua dezinformare".

"Ministrul Justitiei, Titus Corlatean, dezminte ferm acuzatia ca ar fi avut intalniri cu lideri de filiale de partid pe tema numirii unor procurori sefi la instantele din teritoriu. Ministrul Justitiei nu are in atributii numirile procurorilor sefi la Parchetele de pe langa Curtile de Apel si Tribunalele din teritoriu. Procedura pentru ocuparea unor asemenea posturi prevede organizarea unui concurs de proiecte manageriale si audierea candidatilor de catre o comisie din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii", se precizeaza intr-un comunicat remis presei marti de Ministerul Justitiei.

In documentul citat se mai arata ca "afirmatia facuta in cadrul unei emisiuni de televiziune de catre presedintele suspendat, Traian Basescu, referitoare la presupuse intalniri pe care ministrul Justitiei, Titus Corlatean, le-ar fi avut cu lideri ai unor organizatii judetene de partid, in vederea numirii la conducerile Parchetelor din judete, nu este altceva decat o noua manipulare si o noua dezinformare facuta de presedintele suspendat".

"Aflat in campania pentru referendumul organizat pentru demiterea sa din functie si folosind din nou asemenea manipulari si dezinformari, presedintele suspendat face din nou dovada ca nu are o conduita de tip european, conduita pe care o invoca atat de des in ultima vreme", se afirma in comunicat.

Justitia ne mananca sufletul, dar si eu o sa mananc sufletul celor ce vor sa puna mana pe ea

Presedintele suspendat Traian Basescu a declarat, luni, in cadrul unei emisiuni la B1 TV, ca ministrul Justitiei, Titus Corlatean, "a primit sefii de organizatii judetene", cu care a negociat functii in magistratura.

"Corlatean a primit sefii de organizatii judetene, care i-au spus pe cine sa puna la Parchet si Tribunal. Sunt lucruri pe care le stiu, poate sa se dea Corlatean de-a dura cat vrea el. I-a dus capul pe PNL-isti si PSD-isti de frunte din provincie sa-i cheme pe sefii de parchete. Concluzia raspunsului meu este ca niste oameni politici, lipsiti de mila pentru tara, de dragul de a pune mana pe justitie, au sacrificat-o, pur si simplu, cu tot cu romani", a declarat Traian Basescu.

Nu in ultimul rand, Traian Basescu s-a declarat increzator ca "este un nou suflu in justitie", argumentand ca "cine va incerca sa muste din ea isi va rupe dintii". El a mai precizat ca securitatea statului este cea mai importanta intr-o tara, iar a doua pe lista este justitia, cu care afirma ca "nu ai cum" sa faci compromisuri, promitand insa sa o apere.

"Justitia asta o sa ne manance sufletul, dar si eu o sa le mananc sufletul celor care vor sa puna mana pe ea, cat timp o sa fiu in functie", a conchis presedintele suspendat.

Citeste si:
Florin Cîţu, după discuţia cu Marcel Ciolacu privind plafonarea prețurilor: „Am decis să o extindem până în vară”
Florin Cîţu, după discuţia cu Marcel Ciolacu privind plafonarea prețurilor: „Am decis să o extindem până în vară”
Preşedintele PNL Florin Cîţu a declarat, marţi, 25 ianuarie, după discuţia pe care a avut-o cu preşedintele PSD Marcel Ciolacu, că a propus extinderea plafonării de preţuri şi compensare...
Ordonanța privind plafonarea și compensarea facturilor la energie se amână. Neînțelegerile din coaliție
Ordonanța privind plafonarea și compensarea facturilor la energie se amână. Neînțelegerile din coaliție
Noua ordonanță pentru plafonarea și compensarea facturilor la energie și gaze nu va fi adoptată în ședința de guvern de marți, 25 ianuarie, a anunțat liderul PSD, Marcel Ciolacu. ”O...