Corlatean: Pierdem toti cand batalia politica se duce dincolo de liniile acceptate

Duminica, 01 Iulie 2012, ora 22:29
1411 citiri
Corlatean: Pierdem toti cand batalia politica se duce dincolo de liniile acceptate
Foto: Arhiva

Ministrul Justitiei, Titus Corlatean, considera ca atunci cand batalia politica se duce dincolo de liniile acceptate intr-o societatea democratica, "pierdem cu totii".

De asemenea, a precizat Corlatean, cu prilejul ceremoniei dedicate Zilei Justitiei, ca pentru atingerea obiectivelor importante este nevoie de intelepciune si "pace in tara", conform Mediafax.

Seful de la MJ si-a inceput discursul felicitandu-i pe cei implicati in actul de justitie, care "cu onoare, cu profesionalism, cu impartialitate, cu integritate isi fac datoria fata de lege, fata de cetatean, care are o mare asteptare fata de actul de justitie si fata de statul roman".

"Si ma gandesc aici la acei membri ai corpului magistratilor, judecatori, procurori, la acei membri ai profesiilor liberale, ma refer aici si la avocati, ma refer la toti care sunt activi, fie ca vorbim de notari, mai nou venitii mediatori, ma refer la consilierii juridici, la executorii judecatoresti, la inspectorii de integritate si, cu voia dumneavoastra, ma gandesc si la cei care in institutiile aflate in subordinea coordonarea Ministerului Justitiei incearca sa-si faca datoria fata de lege", a mentionat Corlatean.

Acesta a accentuat ca pentru atingerea obiectivelor importante din justitie este nevoie de multa intelepciune, echilibru, colaborare si "pace in aceasta tara".

"Atunci cand societatea este framantata, cand mediul politic a ajuns atat de framanat, la niste cote pe care nu le-am mai vazut, institutiile pierd si cetateanul pierde in ultima instanta. Athttps://ziare.com/basescu/presedinte/traian-basescu-s-a-razgandit-in-jumatate-de-ora-nu-se-mai-duce-la-ziua-justitiei-1176178unci cand batalia politica se duce dincolo de liniile acceptate intr-o societatea democratica, pierdem cu totii", a mai spus Titus Corlatean.

Traian Basescu s-a razgandit in jumatate de ora: Nu se mai duce la Ziua Justitiei

"Greu sa fie urmat in aceasta perioada framantata, dar nu avem alternativa, trebuie sa mergem in aceasta directie si sa punem in ordinea de prioritati, in prim plan sa stea ceea ce este important, si mai putin interesele, mai putin orgoliile mari si ranite", le-a trasmis ministrul membrilor CSM.

"Daca vorbim de provocari, sunt foarte multe. Implementarea Strategiei Nationale Anticorutie de o maniera corecta, in baza legii, implica, printre altele, sprijin si consens politic. Nu intamplator a existat acel demers, la propunerea Ministerului Justitiei, din partea primului ministru catre Parlament, pentru ca Parlamentul sa-si asume sprijinul politic pentru obiectivele, mecanismele anticoruptie. Am obtinut acest lucru, salut pozitia Parlamentului, care si-a asumat in unanimitate, ca act politic, sprijinirea acestor demersuri", a conchis Corlatean.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Corlatean discurs Ziua Justitiei, #Corlatean batalie politica CSM, #Corlatean ministru discurs justitie , #ministrul Justitiei