Ziare.com

Ministerul Justitiei retrage plangerea referitoare la judecatoarea CCR Iulia Motoc

Joi, 05 Iulie 2012, ora 16:49

   

Ministerul Justitiei retrage plangerea referitoare la judecatoarea CCR Iulia Motoc
Ministerul Justitiei si-a retras plangerea inaintata Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR) impotriva judecatoarei Iulia Motoc.

Ministerul Justitiei o acuza pe Iulia Motoc, judecator la CCR, de incompatibilitate, se arata intr-un comunicat remis, joi, de Biroul de Presa al Curtii Constitutionale.

"Cu adresa nr.65280 din 5 iulie 2012, Ministerul Justitiei a adus la cunostinta Curtii Constitutionale decizia de retragere a sesizarii prin care semnala situatia de incompatibilitate a doamnei judecator Iulia Antoanella Motoc", potrivit documentului citat.

Corlatean: Trebuie sa redefinim Constitutia si CCR, dar intr-o perioada de calm

In data de 28 iunie, ministrul Justitiei, Titus Corlatean, a sesizat CCR si Agentia Nationala de Integritate (ANI) cu privire la situatia judecatoarei Iulia Motoc, de la CCR, demnitarul considerand ca aceasta se afla in incompatibilitate.

In adresele trimise in 28 iunie, presedintelui CCR, Augustin Zegrean, si presedintelui ANI, Horia Georgescu, ministrul Justitiei afirma ca, in opinia institutiei pe care o conduce, Motoc intra "in sfera de incompatibilitate statuata de norma constitutionala si legislativa pentru judecatorii Curtii Constitutionale".

Argumentele lui Corlatean sunt legate de faptul ca Motoc este si expert in cadrul Comitetului ONU pentru Drepturile Omului, membru al Consiliului de Administratie al Agentiei pentru Drepturile Fundamentale a Uniunii Europene si membru al Comitetului Consultativ al Conventiei-cadru privind protectia minoritatilor nationale.

Afirmatiile ministrului Justitiei au venit dupa ce Curtea Constitutionala a decis, cu majoritate de voturi, ca presedintele Romaniei participa la reuniunile Consiliului European, in calitate de sef al statului, aceasta atributie putand fi delegata de catre acesta, in mod expres, premierului.

La putin timp dupa declaratiile lui Corlatean, ANI a informat ca judecatorii Augustin Zegrean si Iulia Motoc nu se afla in nicio situatie prevazuta de Legea referitoare la respectarea regimului juridic al incompatibilitatilor.

CCR se plange forurilor europene despre atacurile la adresa sa

CCR a reactionat, in 28 iunie, afirmand ca atacurile din partea Guvernului si ale altor autoritati publice la adresa Curtii sunt incompatibile cu exercitiul democratic, iar amenintarile cu revocarea si orice alt fel de presiuni politice pot impieta in mod grav asupra activitatii judecatorilor.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 2907 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Normal ca o retrage, pentru moment !

Am scris pentru moment deoarece astia nu se lasa pana nu trantesc si CCR !

 

pai ce sa faca si el se razgindeste

Ce nu are dreptul? doar e minstrul justitiei,e jusrist de meserie ,se poate insela si el saracul. Asta da dovada de cit de pregatit este cu tot cu doctorat.Cpy paste that"s the name of usl

 

Titi

daca esti gentleman, demisia. Daca esti taranoi, ...tot demisia...esti incompetent.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor