Predoiu: Ministerul Justitiei este punctul de care se sprijina limbile ceasornicului

Marti, 08 Mai 2012, ora 13:04
1892 citiri
Predoiu: Ministerul Justitiei este punctul de care se sprijina limbile ceasornicului
Foto: Arhiva

Fostul ministru al Justitiei, Catalin Predoiu, i-a predat mandatul inlocuitorului sau, Titus Corlatean, transmitandu-i ca MJ si seful acestui minister pot sprijini masuri politice anticoruptie sau le pot descuraja, pot aduce echilibru sistemului judiciar in societate sau il pot perturba.

Predoiu i-a urat succes noului ministru al Justitiei, Titus Corlatean, in demersurile viitoare la minister, precizand ca este indicata continuarea proiectelor incepute de el, relateaza Mediafax.

"Am gasit un sistem juridicar in plina valtoare a bataliei politice. Am incercat sa extrag acest sistem din mijlocul bataliilor politice, sa introduc o nota de calm si echilibru, sa consolidez independenta magistratilor si sa-i pun in situatia de a asigura la randul lor echilibrul in societate", a spus Predoiu.

Fostul sef de la Justitie a comparat importanta ministerului pe care l-a condus cu cea a "punctului" de care "se sprijina limbile ceasornicului".

"Cred ca Ministerul Justitiei este precum punctul in care se sprijina limbile ceasornicului. Aparent nu are nicio importanta, dar daca acest punct este dislocat, limbile ceasornicului cad, si cred ca asta ar aduce perturbare in sistemul judiciar", a precizat Predoiu.

Ministerul Justitiei, spune Predoiu, este aparent mai putin echipat cu puteri si atributii decat Consiliul Superior al Magistraturii, dar ca, dupa experienta avuta, fostul ministru este de parere ca MJ are un rol crucial pentru bunul mers al societatii si al justitiei.

Dupa acest discurs, Catalin Predoiu i-a predat sigiliul noului ministru al Justitiei, care a aratat ca in acest fel s-a exercitat procedura de primire, demers derulat intr-un spirit colegial.

Votul pe Codul de procedura civila, prioritar pentru Corlatean

Titus Corlatean, noul ministru, a declarat ca respectarea obiectivelor fixate in programul de guvernare este esentiala, iar prioritara este obtinerea votului pe Codul de procedura civila.

"Chiar daca este o perioada scurta, obiectivele fixate prin programul de guvernare sunt esentiale, iar atingerea acestora prespune un efort si continuitate in primul rand. La capitolul Justitie obiectivele din programul de guvernare au fost prezentate in comisiile de specialitate", a declarat noul ministru al Justitiei, Titus Corlatean, citat de Newsin.

Corlatean a punctat ca este prioritara obtinerea votului in Camera Deputatilor pentru Codul de procedura civila.

"Ca o prioritate pe termen foarte scurt astazi, la Camera Deputatilor, sper sa avem un vot pozitiv pentru votul final la Codul de procedura civila. Ieri am facut un apel catre colegii deputati pentru adoptarea in termen foarte scurt a acestui cod, pentru a ne permite punerea in aplicare corecta si pentru a ne putea pregati pentru data de 1 septembrie, asa cum a fost aprobata de Parlament", a adaugat Corlatean.

Referitor la relatia cu organismele europene, ministrul a spus ca "doresc sa fiu activ pe relatia cu Bruxelles-ul".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#predare minister justitie, #Predoi Corlatean minister predare , #ministrul Justitiei