Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

MAE a lansat serviciul de alerta SMS pentru romanii care calatoresc in zone de risc

Luni, 29 Octombrie 2012, ora 13:46
2003 citiri
MAE a lansat serviciul de alerta SMS pentru romanii care calatoresc in zone de risc
Foto: MAE

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, a lansat luni, in prezenta premierului Victor Ponta, serviciul de alerta SMS al MAE de atentionare pentru romanii care calatoresc in strainatate, in tarile cu un anumit grad de risc, ca urmare a situatiei interne.

"Intr-o lume in continuare destul de complicata care cunoaste in diferite regiuni si conflicte armate, dar cunoaste si fenomene meteorologice si alte lucruri care risca sa afecteze siguranta traseului cetatenilor, inclusiv cetatenilor romani in strainatate, Guvernul Romaniei lanseaza acest mesaj de alerta prin SMS", a declarat Titus Corlatean.

Ministrul de Externe a explicat ca, dupa ce ajunge intr-o alta tara, dupa mesajul traditional de bun venit lansat de operatorul de telefonie mobila in tara respectiva, cetateanul roman va primi un al doilea mesaj "in acele tari care prezinta riscuri de calatorie".

SMS-ul reprezinta "si un semnal de avertizare pentru cetateanul respectiv, dar include si coordonatele ambasadei, consulatului, sectiei consulare, numerele de telefon la care poate sa apeleze in caz de urgenta, de necesitate, de sprijin de asistenta consulara, o adresa de mail si, bineinteles, adresa site-ului MAE care cuprinde in detaliu fisele de avertizare privind situatia din diferite tari", a spus Corlatean, dand asigurari ca proiectul respecta toate legile "inclusiv pe cea privind protectia datelor cu caracter personal".

"MAE nu are acces la baza de date cu caracter personal, nu gestioneaza, operatorii sunt cei care transmit aceste mesaje de avertizare catre cetateanul pe care il au in baza de date", a subliniat seful diplomatiei.

Titus Corlatean a precizat ca este vorba de costuri "realmente modice", "extrem de reduse gratie parteneriatului cu operatorii de telefonie mobila Cosmote, Orange, RCS&RDS si Vodafone", abonamentul pe care il plateste MAE lunar fiind "de maximum 500 de euro pe luna".

La randul sau, premierul Victor Ponta a felicitat MAE si operatorii privati.

"Imi amintesc ca atunci cand am fost in Afganistan, in Kandahar, nu am primit niciun SMS, data viitoare sper sa gasesc situatia complet schimbata", a precizat Ponta.

La eveniment a fost prezent si ministrul comunicatiilor Dan Nica, precum si reprezentanti ai celor patru operatori de telefonie mobila.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#MAE serviciu alerta SMS, #romani strainatate alerta SMS, #Titus Corlatean serviciu alerta SMS , #politica externa