Organizatiile evreiesti din SUA sprijina includerea Romaniei in Visa Waiver

Sambata, 29 Septembrie 2012, ora 19:49
3062 citiri
Organizatiile evreiesti din SUA sprijina includerea Romaniei in Visa Waiver
Foto: exemployee.wordpress.com

Ministrul de externe, Titus Corlatean, a avut vineri, o intrevedere cu reprezentanti ai organizatiilor evreiesti din Statele Unite ale Americii, printre temele de discutie fiind demersurile pentru includerea Romaniei in Visa Waiver sau relatiile Romaniei cu SUA si Israel.

Intrevederea a avut loc la New York, in marja celei de-a 67-a Sesiuni a Adunarii Generale a ONU. Printre altii, au participat reprezentanti ai American Jewish Committee, B'nai B'rith International sau Anti-Defamation League, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Intalnirea a prilejuit un schimb de opinii privind principalele teme de politica externa, cum ar fi relatiile Romaniei cu Statele Unite si Israelul, situatia din Orientul Mijlociu - inclusiv perspectivele Procesului de Pace - sau evolutiile din Siria si dosarul nuclear iranian.

In plus, ambele parti au evocat necesitatea continuarii demersurilor la nivel politic, pe langa Congresul american si Administratie, in vederea sustinerii eforturilor Romaniei de includere in programul Visa Waiver. Reprezentantii organizatiilor evreiesti au exprimat dorinta ferma de a sustine aceste demersuri.

Reprezentantii organizatiilor evreiesti au exprimat apreciere pentru eforturile constante ale Romaniei legate de asumarea trecutului istoric si onorarea memoriei victimelor Holocaustului.

Titus Corlatean a reiterat hotararea Romaniei de a continua aceste demersuri, inclusiv in domeniul educatiei tinerei generatii in spiritul tolerantei, nediscriminarii si respingerii antisemitismului. Seful diplomatiei romane si interlocutorii americani si-au exprimat ingrijorarea pentru tendintele publice din ultima perioada, in unele state europene, de revalorizare a unor actiuni si pozitii xenofobe si antisemite si au exprimat pozitii de condamnare a acestora.

Ce este Visa Waiver

Visa Waiver este un program care permite locuitorilor din anumite tari sa calatoreasca in Statele Unite ale Americii, in scopuri turistice sau de afaceri, pe o perioada de 90 de zile sau mai putin, fara a fi nevoiti sa obtina o viza.

Din Visa Waiver fac parte parte 29 de tari europene, printre care si Ungaria, dar nu si Romania, Bulgaria sau Polonia.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Titus Corlatean discutii evrei, #Corlatean discutii Visa Waiver, #Corlatean Adunare Generala ONU , #politica externa