Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Corlatean, sigur ca MAE va atrage ironii dupa cererea de spor de conditii grele

Miercuri, 31 August 2011, ora 18:04
1403 citiri
Corlatean, sigur ca MAE va atrage ironii dupa cererea de spor de conditii grele

Seful Comisiei de politica externa a Senatului, Titus Corlatean, a declarat, la reuniunea anuala a diplomatiei romane, ca initiativa MAE de a cere un spor pentru conditii periculoase de munca risca sa supuna ministerul unor ironii acide, indicand, in gluma, Aleea Modrogan drept o locatie periculoasa.

"Am luat cunostinta din presa, acum doua zile, de o initiativa potrivit careia MAE cere un spor de 15% pentru conditii grele, vatamatoare sau periculoase de munca pentru angajatii din centrala. A fost evocata in spatiul public locatia Modrogan. Daca ar fi sa glumesc putin, as putea fi de acord cu evaluarea potrivit careia Modrogan este o locatie periculoasa si vatamatoare, dar daca e sa vorbesc serios, aceasta initiativa, daca ea exista, risca sa supuna MAE si personalul diplomatic in cel mai bun caz unor ironii acide", a comentat miercuri senatorul PSD in cadrul discursului pee care l-a sustinut in cadrul evenimentului.

Potrivit acestuia, conditii de munca cu adevarat dificile se regasesc la alte categorii sociale, iar MAE risca, prin aceasta initiativa, reactii negative din partea altor categorii socio-profesionale, dar si la nivelul dezbaterii publice. Social-democratul a opinat ca problema bugetului MAE nu se rezolva astfel, ci prin asumarea politica in mod public a necesitatii de a asigura un statut diplomatic corespunzator si un buget pe masura MAE, chiar in acest conditii mai dificile. "Nu se poate face politica externa profesionista fara bani nici la Guvern, nici la Parlament", a spus Corlatean.

La finalul interventiei sale, Corlatean a fost ironizat de ministruk de Externe, Teodor Baconschi care a tinut sa remarce ca social-democratul conduce o comisie unde "se face o alonja de politica externa la nivel global",din moment ce membrii acesteia au ajuns "si in indepartatul Tibet".

Profesiunea diplomatica se desfasoara si in conditii de unde electromagnetice peste media normala, pentru ca avem toate sistemele de transmisiuni si antenele respective chiar pe cladirea ministerului, a declarat marti,la RRA, ministrul Teodor Baconschi explicand sporul de 15% pentru pentru angajati.

Presa a scris marti ca MAE a initiat un proiect de hotarare de guvern prin care solicita pentru angajatii sai un spor de 15% din salariul de baza, demers justificat pentru "conditii de munca grele, vatamatoare sau periculoase", sporul urmand a fi acordat exclusiv angajatilor care lucreaza in sediile ministerului din Bucuresti.

Intrebat despre aceste informatii, ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat, marti, la Radio Romania Actualitati, ca acest subiect "nu are de ce sa starneasca vreo controversa" si a aratat ca diplomatii desfasoara o munca dificila, in conditii de stres, trebuie sa gestioneze dosare sensibile, iar foarte multi angajati pleaca acasa de la serviciu extrem de tarziu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#titus corlatean mae, #titus corlatean, #spor pericol diplomati , #PSD