Ziare.com

Corlatean: Basescu si Viktor Orban nu vor maghiari in Parlament

Joi, 07 Aprilie 2011, ora 18:54

   

Corlatean: Basescu si Viktor Orban nu vor maghiari in Parlament
Vicepresedintele PSD Titus Corlatean a declarat joi ca presedintele Traian Basescu si premierul ungar Viktor Orban s-ar fi inteles ca maghiarii din Romania sa nu mai fie reprezentati in Parlamentul de la Bucuresti si sa se divizeze electoratul maghiar.

Afirmatiile lui Corlatean au survenit dupa o vizita efectuata la Budapesta in calitate de presedinte al Comisiei de politica externa.

"Ceea ce eu am inteles din discutiile oficiale sau neoficiale cu diversi lideri ungari, eu am ferma convingere ca exista o intelegere intre Traian Basescu si Viktor Orban, liderul FIDESZ, care pentru ratiuni si interese diferite merg in aceeasi directie. Exista un interes comun pentru anul viitor al fragmentarii minoritatilor maghiare si electorilor cetateni romani de etnie maghiara din Romania, prin finantarea unui al doilea partid maghiar de catre FIDESZ aici in Romania, prin divizarea electoratului, astfel incat in viitorul parlament de la Bucuresti sa nu mai intre niciun partid care sa reprezinte etnicii maghiari din Romania", a spus Corlatean.

Senatorul PSD a sustinut ca FIDESZ nu doreste un partid puternic in Romania care sa reprezinte minoritatea maghiara in Parlament, ci doar "fragmente mici pe care sa le poata controla, care sa fie dependente de acest partid de dreapta cu accente nationaliste". El a mai precizat ca acest lucru i-ar mai ajuta pe liderii FIDESZ sa-si promoveze in continuare bussines-urile si afacerile pe le au in Transilvania. De asemenea, Viktor Orban a urmari sa atraga "foarte multe voturi" din partea noilor cetateni ungari din Romania la viitoarele alegeri.

Corlatean: Am cerut la Budapesta reprezentarea minoritatii romane in Parlamentul maghiar

Vicepresedintele PSD Titus Corlatean a declarat joi ca a solicitat in cadrul vizitei la Budapesta includerea in prevederile noii Constitutiei a unei prevederi privind reprezentarea romanilor in Parlamentul ungar, precum si incetarea declaratiilor oficiale privind autonomia teritoriala a maghiarilor

Corlatean a prezentat concluziile vizitei avute la Budapesta in calitate de presedinte al Comisiei de politica externa din Senat. Intre cele discutate cu oficialii din Ungaria, senatorul PSD a precizat ca a insistat asupra reprezentarii minoritatii romane in Legislativul ungar.

"Reprezentarea minoritatii romane in Parlament, de 18 ani discutam cu autoritatile ungare, sunt promisiuni ferme anterioare ale guvernelor din Ungaria neonorate pana in clipa de fata. Am solicitat ca in cadrul procesului de reforma constitutionala in curs la Budapesta aceasta chestiune sa fie trecuta explicit - reprezentarea minoritatii romane in parlamentul de la Budapesta", a afirmat Corlatean.

"Am solicitat autoritatilor ungare retinere, am solicitat ca aceste declaratii sa nu mai fie formulate pentru ca pot genera niste efecte nedorite", a mai precizat Corlatean, facand referire la declaratiile oficialilor ungari referitoare la obtinerea autonomiei teritoriale in Romania, afirmatii care ar incalca acordurile bilaterale.

Mai mult, senatorul PSD a sustinut ca le-a cerut oficialilor de la Budapesta o educatie "reala" in limba materna pentru romanii din Ungaria, dar si rezolvarea problemelor de reprezentare de la nivelul "autoguvernarilor" romanesti. "Aceste autoguvernari sunt capusate in permanenta de oameni, si la nivel de conducere de lideri, care nu au nimic in comun cu identitatea romaneasca, fie ca vorbim de romi, fie ca vorbim de maghiari inclusiv proveniti din Romania care au preluat inclusiv conducerea la ultimele alegeri de acum cateva luni din Ungaria, conducerea autoguvernarii de la Budapesta", a explicat social-democratul.

De asemenea, Corlatean a sustinut ca a pledat pentru recunoasterea Bisericii Ortodoxe Romane din Ungaria ca biserica istorica, dar si rezolvarea problemei legate de amplasarea statuii lui Andrei Saguna la Jula in fata episcopiei ortodoxe.

In ceea ce priveste noua lege a cetateniei maghiare, vicele PSD le-ar fi explicat oficialilor de la Budapesta ca este vorba de un act normativ care incalca principiile europene.

"Am respins foarte clar, categoric, orice similitudine invocata de partea ungara si din pacate acceptata la Bucuresti de presedintele Basescu privind legea romaneasca si respectiv cea maghiara. Legea maghiara promoveaza un criteriu etnic de acordare a cetateniei neacceptat la nivel european, promoveaza o acordare in masa, colectiva, a cetateniei si promoveaza tensiuni nenecesare. (...) Legea romaneasca este o lege europeana, ea se bazeaza pe un principiu care se numeste jus sangvinus, dreptul sangelui, cine se naste din parinti cetateni romani sau bunici cetateni romani, indiferent ca etnic a fost roman sau maghiar sau evreu, poate solicita obtinerea cetateniei prin procedura inviduala", a mai sustinut Corlatean.

Sursa: rNews

Articol citit de 1605 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
10 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Si ce problema vede oare dl Corlatean in divizarea ungurilor?

Ii prefera uniti impotriva romanilor? Are multe si grave cusururi Traian Basescu, dar are si o mare calitate: stie sa creeze discordie si scandal. Daca as avea o putere, l-as numi pe viata ministru pentru problemele minoritatilor de limba maghiara. In maximum 10 ani ar ajunge sa se bata intre ei ungurii cu secuii si cu ceangaii.

 

Legea cetateniei maghiare, lege rasista

Foarte multe state membre ale UE, inclusiv mari democratii fondatoare precum Franta, interzic cu strictete celor cu dubla cetatenie sa ocupe functii in administratie. Ei pot fi alesi in parlament, dar nu pot avea functii in executiv si administratie.
Romania e sinucigas de toleranta in aceasta privinta, avem cetateni care au jurat credinta unei puteri straine (si cu trecut istoric ostil Romaniei) si care au ajuns acum ministri in guvernul Romaniei.
Legea acordarii cetateniei maghiarilor din afara tarii este una rasista pt ca nu permite accesul la cetatenie decat dupa criteriul etnicitatii si limbii vorbite. Fapt netolerat in UE si pentru care sper ca Romania va declansa proceduri juridice la nivel european, asa cum a facut candva guvernul Nastase care a calmat repede isteria cu 'legitimatia de maghiar'.
Corlatean e unul dintre oamenii onesti care nu stiu ce cauta printre infractori si spagari. Diaconescu era la fel si a fost dat afara practic. Respect patriotului Corlatean!

ma , tu esti bolund??

ce patriot este asta al tau care se opune si cere ca maghiarii sa ramina in parlament??? putea sa vorbeasca cu soacra lui despre ce a auzit in bistro la Buda , nu sa le atraga atentia ungurilor ...asa patrihot mai bine lipsa ... ce durere mare pe el ca vor lipsi ungurii din parlament ...auzi, patriot ...curat patriot...are imbicsit creierul de doctrina comunista ...

Legea fundamentala - lege ....rasista.

Constitutia Romaniei, scrisa de pesederasti in timpul domniei lui Ion Iliescu si Adrian Nastase si aprobata cu plebicist este o constitutie rasista.
Constitutia Romaniei si Legea electorala din Romania sunt legi rasiste deoarece asigura din oficiu, bazate pe criterIile ETNICITATII si RELIGIEI, 17 (SAPTESREZECE) mandate de deputat pentru reprezentantii minoritatilor ETNICE si RELIGIOASE din Romania ( armeni, germani, polonezi, italieni, slovaci si cehi, greci, tatari turco-musulmani, ucrainieni, ruteni, turci, rusi lipoveni, albanezi, bulgari banateni, romi, sarbi, croati, evrei ). Faptul acesta este netolerat in Uniunea Europeana si pentru care sper ca se vor declansa proceduri juridice la nivel European pentru a anula aceasta anomalie ilegala dupa standardele europene. Sa vedem ce isterie il va apuca pe Titus Corlatean si tovarasii lui pesederasti atunci cand va fi declasanta aceasta actiune.
P.S.
Sa nu uitam faptul ca legile si acordurile Uniunii Europene au precedent asupra Constitutiei Romaniei, ceea ce inseamna ca prevederile Constitutia Romaniei trebuie sa fie de accord cu legile UE – si nu invers.

Pentru Strangelo

O remarca:Ceangaii sunt romani,(re-romanizati dar ramasi catolici).Mai sunt teorii nastrusnice finlandeze care sustin ca sunt descendentii trupelor de finlandezi ramase in Tarile Romane dupa retragerea regelui suedez,Carol al doilea.Oricum nu sunt unguri.Personal cred ca nici secuii nu sunt maghiari.Niste studii genetice ar putea demonstra acest lucru.Teo

o remarca...

...era Carol al 12-lea ai carui trupe au construit Turnul Coltea. Nu pot afirma daca soldatii erau finlandezi sau suedezi, dar stiu ca turcii il numeau Demirbas Sarl.

Problema e ....

...ca cetateanul vice pesederast Corlatean Titus nu vede din cauza ochelarilor de cal, si d'aia da cu copita'n gard si cade'n canal.

@ Dr.Strangelov..... Probleme si probleme.

Viktor Orban vrea sustinere si voturi,dar nu poate obtine asa ceva decat prin acordarea de cetatiei maghiarilor din diaspora.
Doreste ca populatia ungureasca sa nu fie reprezrentata in parlamentul din Romania ci sa aibe un partid dependent de Ungaria,cu reprezentanti in parlamenrul de la Budapesta.
Asa cum avem noi parlamentari reprezentati pentru Diaspora, asa vor si ei numai ca grupati intr-un partid PRO UNGARIA.

Si cine li se poate opune daca este partid de politica nationala si nu etnica ?. Nici macar UE, doar NOI, care sa nu admitem fiintarea de partide politice streine pe teritoriul nostru si cu cetatenii nostri, deoarece unguri/secuii sunt acasa si nu in emigratie sau diaspora..

 

Corlatean se erijeaza in aparator al romanilor din Ungaria

USL pierde batalia propagandistica impotriva guvernului Boc.Acesta inregistreaza zilnic succese in scoaterea la lumina a tarii,in pofida sabotajului permanent,anti-national al opozitiei.
In acelasi timp USL primeste lovituri de imagine care se tin lant:Wikileaks,Severin,Voiculescu,gafele tot mai vulgare ale "liderilor"Ponta si Antonescu etc.
In fata acestor esecuri USL incearca diversiunea nationalismului!Corlatean zice ca "ceeace a inteles el din discutiile...".In primul rand nu stiu cat de mult poate intelege Corlatean cand vine cu stupida ideie ca guvernul maghiar ii vrea afara din parlamentul Romaniei pe unguri!!!!Si asta in conspiratie cu pres.Basescu!Crede ca asa USL va atrage UDMR?Ii crede prea naivi pe UDMR-isti!
In al doilea rand Corlatean se erijeaza in aparator al romanilor din Ungaria,insistand sa fie "reprezentati"in parlamentul de la Budapesta!!!Stie Corlatean cati cetateni maghiari se mai declara romani?Ii spun eu:intre 5-9000!Teribil impact ar avea reprezentarea lor in parlamentul maghiar!!!Credeti ca este o gluma?Bineinteles,dar "suna:"bine pentru USL,in lipsa de idei constructive referitoare la problemele romanilor din tara!Are dreptate cand spune ce stim cu totii, ca acordarea cetateniei pe criterii etnice este anti-europena.Atunci,de ce nu propune o lege in parlament privind ridicarea cetateniei romane celor care opteaza pentru o alta cetatenie din cadrul UE?Pentru ca ii este frica de alienarea unei posibile atrageri a UDMR?Ar avea si sustinerea legii optantilor unguri dupa unirea Transilvaniei cu Patria Mama! Circ ieftin!Teo

 

Deci....

...Corlatean este un fel de Ceacanica dar este un clovn care te face sa-i plangi de mila de cat de nevoias si nestiutor este. Dar, deh, este presedintele Comisiei de politicas externa a Senatului Romaniei condus de toashu' sau de partid, genialul prostanac Geoana. La asa sef, asa suptaltern.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor