Corlatean, pentru "cei care au negru in cerul gurii": Romania este un stat respectat in UE

Duminica, 28 Aprilie 2013, ora 21:05
4571 citiri
Corlatean, pentru "cei care au negru in cerul gurii": Romania este un stat respectat in UE
Foto: Antena 3

Ministrul de Externe al Romaniei, Titus Corlatean, sustine ca Guvernul lui Victor Ponta nu se mai confrunta cu o imagine negativa in Europa. "Nu exista o problema de perceptie in Europa fata de Guvernul USL", a subliniat Corlatean.

Invitat la Antena 3, Titus Corlatean a dat asigurari ca initiativa a patru ministri de externe de a se constui un mecanism european de supraveghere a respectarii statului de drept de catre tarile membre UE nu vizeaza Romania. El sustine ca ministrul de Externe al Germaniei i-a solicitat sa faca public faptul ca Romania nu este vizata de acest nou mecanism.

"O spun ca sa inteleaga toti cei care au negru in cerul gurii. In clipa in care discut cu cei patru ministri de externe, din care trei sunt social - democrati si unul este liberal, cel german... Imi spun foarte clar, am si mentionat public, a fost solicitarea ministrului de externe german, Guido Westerwelle. Mi-a solicitat, spune-o public, acest mecanism nu vizeaza Romania.

Romania nu intra in acea acea categorie de tinta de vanat. Romania este un stat respectat", a sustinut Corlatean.

Corlatean: Putem lua in considerare mecanismul privind statul de drept in anumite conditii

Mai mult, ministru de Externe a adaugat ca Guvernul USL nu mai are probleme in Europa din punct de vedere al imaginii.

"Nu exista o problema de perceptie azi in Europa fata de Guvernul USL. Am vazut discutiile extrem de bune de la Strasbourg fata de guvernul roman, fata de Victor Ponta si felul cum contribuim la ideea europeana", a detaliat Corlatean.

Tarile UE care incalca statul de drept, vizate de un "mecanism de interventie"

Ministrii de Externe ai Germaniei, Olandei, Danemarcei si Finlandei i-au transmis, la data de 8 martie, o scrisoare presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, in care au cerut sa propuna un mecanism de interventie impotriva statelor care incalca statul de drept si valorile fundamentale ale UE.

"Pot confirma primirea acestei scrisori semnate de cei patru ministri de externe din Germania, Olanda, Danemarca si Finlanda. Este o contributie interesanta care merge cam in aceeasi directie cu ceea ce presedintele Barroso a prezentat in discursul sau despre starea Uniunii (...) Noi ne dorim sa continuam sa lucram la aceste aspecte si consideram aceasta scrisoare ca o importanta contributie", a declarat, intr-o conferinta de presa la Bruxelles, Pia Ahrenkilde-Hansen, purtatorul de cuvant al Comisiei Europene.

Barroso afirma pe 12 septembrie ca e nevoie de un set de instrumente mai bune pentru combaterea situatiilor de incalcare a regulilor statului de drept, "constatate in ultimele luni in anumite state UE".

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#Titus Corlatean imagine USL, #Titus Corlatean scrisoare ministri externe, #Corlatean mecanism stat drept , #Victor Ponta
Comentarii
Poza SC USL Felix SRL
SC USL Felix SRL
rank 1
Cine știe în ce se uită el și crede că este gură!
Poza schmit
schmit
rank 5
domnul.......Corlatean im dati voie sä räd???