Teatrul Național din București împlinește 170 de ani de la fondare. Surprize pentru bucureșteni

Sambata, 24 Decembrie 2022, ora 21:37
2332 citiri
Teatrul Național din București împlinește 170 de ani de la fondare. Surprize pentru bucureșteni
Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" Bucureşti FOTO Facebook/ Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" Bucureşti

Teatrul Național ”I. L. Caragiale” din București celebrează 170 de ani de la fondare la finalul anului 2022. Așa că instituția a lansat o invitație la teatru pentru bucureșteni.

Evenimentul va fi marcat printr-o micro-expoziție și tururi ghidate ale clădirii.

La sfârșitul acestui an, Teatrul Național ”I. L. Caragiale”, cunoscut inițial ca ”Teatrul cel Mare” marchează 170 de la înființare și tot 170 de ani de la nașterea celui care îi este patron spiritual, marele dramaturg Ion Luca Caragiale. Pe 31 decembrie se aprindeau pentru prima dată luminile scenei Teatrului cel Mare, care a devenit Teatrul Național în 1876. De-a lungul istoriei, Teatrul Național din București a fost edificiul care a găzduit premierile pieselor dramaturgilor români, precum Camil Petrescu, Mihail Sorbu, Bogdan Petriceicu Hasdeu și, desigur, Ion Luca Caragiale, potrivit buletin.de.

În seara zilei de 30 decembrie va fi proiectată o succesiune de imagini evocatoare, pentru a marca, simbolic, cei 170 de ani de existenţă ai TNB. În ultimele zile din an, vor fi organizate tururi ghidate gratuite pentru publicului interesat de vizitarea clădirii TNB: în data de vineri, 30 decembrie, de la orele 11:00, 13:00, 15:00 şi 17:00; în data de sâmbătă, 31 decembrie, de la orele 11:00 şi 13:00. În cadrul turului vor putea fi vizitate noile săli, atelierele şi culisele Teatrului Naţional. Se recomandă o rezervare telefonică prealabilă la numărul de telefon 021 314.71.71 – Agenţia de bilete a TNB sau la nr. 0744 633 188, domnul Ionuţ Corpaci, se arată în comunicatul de presă.

Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti funcţionează ca o instituţie publică de cultură, de importanţă naţională, cu personalitate juridică, finanţată din venituri proprii şi subvenţii acordate de la bugetul de stat, aflată în subordinea Ministerului Culturii. Instituția are ca obiectiv principal promovarea valorilor cultural-artistice, autohtone şi universale, pe plan naţional şi internaţional precum și dezvoltarea audienței, creșterea accesului publicului la aceste valori, potrivit site-ului oficial.

Cu o vechime de peste 170 de ani, Teatrul Naţional “I.L. Caragiale” din București este o instituție - reper pentru cultura românească, un adevărat brand cultural naţional fiind totodată unul din principalii generatori de imagine a României. Numeroase generaţii de actori străluciţi s-au format și au evoluat pe scena Naţionalului. Cu o medie de 50 reprezentaţii şi în jur de 20.000 de spectatori pe lună, având un nucleu al publicului fidel de peste 170.000 de persoane anual, Naţionalul bucureștean este, de departe, cel mai vizitat dintre teatrele româneşti.

Festivalul Național de Teatru "Cătălina Buzoianu", primul eveniment dedicat regizoarelor din România. Când va avea loc
Festivalul Național de Teatru "Cătălina Buzoianu", primul eveniment dedicat regizoarelor din România. Când va avea loc
Teatrul Naţional Iaşi anunţă prima ediţie a Festivalului Naţional de Teatru "Cătălina Buzoianu", eveniment care se va desfăşura în perioada 7-11 septembrie şi va cuprinde cele mai...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#TNB, #Teatrul National Bucuresti, #teatru , #stiri sociale