BEJ Ilfov a respins candidatii PER

   

Biroul Electoral Judetean (BEJ) Ilfov a respins, miercuri, candidaturile depuse de Partidul Verde Ecologist din cauza faptului ca propunerile de candidaturi trebuiau sa fie semnate de conducerile fiecarui partid din alianta. ''In cazul de fata din partea Partidului Ecologist Roman propunerea este semnata de un prim-vicepresedinte, Danut Onut Pop, iar pentru Partidul Verde de unul singur dintre cei trei co-presedinti, respectiv Gheorghe Ionicescu'', sustin membrii BEJ.

De asemenea, in decizia de respingere a candidaturilor se stipuleaza faptul ca la dosar nu a fost depus nici un document din care sa rezulte dreptul semnatarilor de a reprezenta partidele in lipsa semnaturilor presedintelui, respectiv a celorlalti copresedinti.

''Potrivit Legii 14/2003, art. 10, statutul unui partid politic trebuie sa cuprinda, in mod obligatoriu, printre altele, organele executive si competentele acestora, precum si organele imputernicite sa prezinte candidaturi in alegerile locale, parlamentare sau prezidentiale.

Domnii Danut Onut Pop si Gheorghe Ionicescu nu au prezentat dovezi din care sa rezulte ca sunt imputerniciti sa indeplineasca astfel de atributii'', sustin membrii BEJ Ilfov in deciziile de respingere ale celor doua candidaturi. Partidul Verde Ecologist a depus la BEJ Ilfov - circumscriptia 25, doua propuneri pentru alegerile din 30 noiembrie: Florian Oprea, pentru functia de senator, in colegiul uninominal nr. 2 si Toma Roman, propus de Partidul Verde Ecologist pentru functia de deputat pentru alegerile parlamentare din 2009 in colegiul uninominal nr. 4.
Joi, 23 Octombrie 2008, ora 13:04
Sursa: AGERPRES
Cele mai citite stiri
Ce pericole ne mai pregatesc PSD si CCR. Cum isi schimba Curtea deciziile dupa interesele Partidului
Coexista in acest moment in PSD doua tabere. Una care nu s-ar opune ca alegerile parlamentare sa ...
CTP, despre disputa Guvern-CCR: "Aici are dreptate Orban"/ "Domnul Dorneanu are alta gramatica a genitivului; are doi *crieri* in cap"
Cristian Tudor Popescu a comentat conflictul dintre premierul Ludovic Orban si presedintele Curtii ...
Coloana de masini de 11 kilometri la intrarea in Capitala de pe A1
Pe sensul de intrare in Capitala al autostrazii A1 Bucuresti-Pitesti se circula in conditii de ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor