Decizia privind numirea lui Toni Grebla la SGG, publicata in Monitorul Oficial

Luni, 24 Septembrie 2018, ora 12:30
4766 citiri
Decizia privind numirea lui Toni Grebla la SGG, publicata in Monitorul Oficial
Foto: captura ecran Monitorul Oficial

Fostul judecator CCR Toni Grebla a fost numit oficial in functia de secretar general al Guvernului, decizia premierului Viorica Dancila fiind publicata, luni, in Monitorul Oficial (Foto).

"Decizie privind unele masuri pentru exercitarea functiei de secretar general al Guvernului, In temeiul art. 15 lit. b), art. 19 si al art. 22 alin. (a) din Legea nr. 90/ 2001 privind organizarea si functionarea Guvernului Romaniei si a ministerelor, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si al art. 1 alin. (1) lit. b) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 25/2007 privind stabilirea unor masuri pentru reorganizarea aparatului de lucru al Guvernului, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 99/2008, cu modificarile si completarile ulterioare, prim-ministrul emite prezenta decizie.

Art. 1. - La data intrarii in vigoare a prezentei decizii, doamna Ioana Andreea Lambru se elibereaza din functia de secretar general al Guvernului, cu rang de ministru.

Art. 2. - Incepand cu data prevazuta la art. 1, domnul Toni Grebla se numeste in functia de secretar general al Guvernului, cu rang de ministru", se arata in Monitorul Oficial.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a confirmat, duminica seara, numirea lui Toni Grebla la Secretariatul General al Guvernului, spunand ca luni va fi oficializata decizia.

"Postul de secretar general al Guvernului e in responsabilitatea PSD si dupa ce a plecat domnul Busuioc, postul a fost girat de un adjunct. Premierul mi-a spus ca doreste sa il puna pe domnul Grebla. A avut o discutie cu dumnealui. Maine se va intampla. Cred ca e o solutie foarte buna. E un om foarte pregatit si de mare valoare", a confirmat Liviu Dragnea, duminica seara, la Antena3.

Initial, informatia a fost facuta publica de Codrin Stefanescu, secretarul general adjunct al PSD.

Iata aici detalii - Codrin Stefanescu: Dragnea ne-a spus ca Toni Grebla a acceptat functia de sef al Secretariatului General al Guvernului

Amintim ca, pe 11 mai, Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis sa-l achite pe Toni Grebla, pentru toate infractiunile de care il acuzau procurorii, respectiv de fals in declaratii in forma continuata, trafic de influenta, coordonarea unui grup infractional si operatiuni economice incompatibile cu functia. Decizia magistratilor instantei supreme nu este definitiva.

Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
#Toni Grebla secretar general Guvern , #CCR
Comentarii