Toni Grebla nu-si da demisia de la CCR, ci intra in concediu: "Stie ce-l asteapta daca a mintit"

Luni, 26 Ianuarie 2015, ora 18:14
5032 citiri
Toni Grebla nu-si da demisia de la CCR, ci intra in concediu: "Stie ce-l asteapta daca a mintit"

Judecatorul CCR Toni Grebla intra in concediu, incepand de marti, a anuntat presedintele Curtii, Augustin Zegrean, care a mentionat ca fostul senator PSD a spus ca nu isi da demisia.

"Domnul Grebla a facut o declaratie in care a spus ca n-a indeplinit niciun fel de activitati care sa il faca incompatibil cu calitatile de judecator al Curtii. De maine va fi in concediu, ca sa isi rezolve treburile, sa se lamureasca cu acuzatiile care i se aduc", a declarat Augustin Zegrean, luni seara, adaugand ca Grebla "stie ce-l asteapta daca a facut declaratie mincinoasa", si anume "inca 5 ani de inchisoare".

Presedintele CCR ii raspunde directorului SRI si asteapta declaratia de incompatibilitate a lui Grebla

Presedintele CCR a afirmat ca este vorba despre cele 35 de zile de concediu de odihna pe anul 2015 si ca fostul senator PSD "le-a luat pe toate".

Intrebat daca Toni Grebla isi da demisia, Zegrean a raspuns: "S-a discutat si acest aspect. Nu putem sa ii cerem demisia, noi suntem judecatori, nu se discuta despre a se cere demisia".

"Nu doreste sa isi dea deocamdata demisia", a mai precizat presedintele Curtii Constitutionale, adaugand ca Toni Grebla "spune ca acuzatiile care au fost facute publice nu sunt adevarate si nu sunt de natura a-i atrage o condamnare".

Totodata, acesta a explicat ca Toni Grebla nu va mai participa la activitatea de judecata, pana cand nu se vor clarifica acuzatiile care i se aduc: "Ca sa nu se puna in niciun fel sub semnul intrebarii activiatea noastra".

Presedintele CCR va discuta cu Toni Grebla: Sunt adevarate povestile cu rochiile si capsatoarele

Judecatorii CCR au discutat, luni, cazul fostului senator PSD, urmarit penal de DNA pentru fapte de coruptie.

"Toni Grebla are vreo 80 de dosare in lucru, cum au si ceilalti", a declarat presedintele CCR, inainte de inceperea intalnirii.

Totodata, Augustin Zegrean i-a cerut lui Toni Grebla sa dea o declaratie in care sa respinga acuzatiile de incompatibilitate aduse de DNA: "Evident ca o sa verific declaratia. Asta voi face".

Toni Grebla, urmarit penal - CCR reactioneaza: Beneficiaza de prezumtia de nevinovatie

Toni Grebla, judecator CCR si fost senator PSD, este, incepand de joi, urmarit penal pentru mai multe infractiuni, printre care trafic de influenta si constituire de grup infractional organizat, dar el poate fi arestat sau trimis in judecata doar cu aprobarea Senatului.

Fostul parlamentar mai este acuzat de efectuarea unor "operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia in scopul obtinerii pentru sine si pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite", dar si ca ar fi luat 57.000 de euro mita de la finul sau pentru a interveni in favoarea firmelor acestuia pe langa functionari publici.

Citeste si:
Cum a ajuns președintele Klaus Iohannis de la discursul obsesiv anti-PSD la a arunca PNL în brațele social-democraților
Cum a ajuns președintele Klaus Iohannis de la discursul obsesiv anti-PSD la a arunca PNL în brațele social-democraților
După ce în ultimii doi ani președintele Klaus Iohannis a lansat atacuri din ce în ce mai acide la adresa PSD, iar anul trecut spunea despre partidul condus de Marcel Ciolacu că este...
Reglare de conturi la vârful PSD Iași. Președintele organizației îl acuză pe fostul secretar general că l-a agresat
Reglare de conturi la vârful PSD Iași. Președintele organizației îl acuză pe fostul secretar general că l-a agresat
Reglări de conturi la vârful PSD Iași. Preşedintele Maricel Popa îl acuză pe Vasile Cîtea că l-ar fi strâns de gât, obţinând schimbarea acestuia din funcţia de secretar general al...
Sursa: Ziare.com
Comentarii